Το Μουσείο

1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για την απελευθέρωση του έθνους από τον τουρκικό ζυγό . Η εθνική μας επέτειος φέτος είναι πιο επιβλητική από κάθε άλλη φορά. Συγκίνηση, περηφάνεια και εθνική ανάταση αγκαλιάζουν την σημερινή επέτειο. Σήμερα συμπληρώνονται δύο αιώνες ελεύθερης ζωής για την Ελλάδα. Η επανάσταση του 1821 αποτελεί σύμβολο ελευθερίας, αυτοθυσίας και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μας ταυτότητας. Ο ελληνικός πολιτισμός, η ελληνική παιδεία και κουλτούρα κατάφεραν να επιβιώσουν, να διατηρηθούν και γιγαντωθούν μέσα στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ήταν η δύναμη που πυροδότησε την επανάσταση. Η ανάγκη των προγόνων μας για την εθνική ανεξαρτησία οδήγησε στην γέννηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Το Παραμυθόσπιτο για την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ετοίμασε μια εικονική περιήγηση σε μουσεία και υλικό αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

“ΔΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕΝ” 

είπε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και έμεινε στην ιστορία το απόφθεγμα αυτό. Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης αναφερόταν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα αρχαία έργα, την τέχνη και τα κλασσικά ελληνικά ιδανικά. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δημιούργησε μια εικονική περιήγηση σε έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και νεότερα που μας αφηγούνται την σχέση αρχαιοτήτων και επανάστασης.

Η Πινακοθήκη του 1821

Στην συνέχεια μπορείτε να περιηγηθείτε στην εικονική πινακοθήκη του 1821. Στους τοίχους τους θα συναντήσετε πίνακες αφιερωμένους στην Ελληνική Επανάσταση.

Περιηγηθείτε εδώ:

https://www.artsteps.com/embed/6057986f3506b9c858422cc5/560/315?fbclid=IwAR0o0FIjLENiUOIbn1v3iP9K1I6EKA_IkRXg8QaDBJMQoD-DuUfW7SuIQcM

1821 Πριν και Μετά

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την επετειακής έκθεση «1821 Πριν & Μετά» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ

Το Ίδρυμα Ωνάση και η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση διαθέτουν δωρεάν το ψηφιακό παιδικό βιβλίο: «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας» για παιδιά 8- 12 ετών.

Βρείτε το εδώ: https://www.onassis.org/el/whats-on/paintelling-travelling-with-the-symbols-and-myths-of-rigas-charta/digital-material-a-journey-with-the-myths-and-symbols-of-rigas-charta-through-a-childrens-book

Ο Ρήγας έκρυψε 14 σύμβολα στην Χάρτα που μπορείτε να ζωντανέψετε με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που συνοδεύει την έκδοση.ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ

Η Αποστολή και 10 ηθοποιοί της εταιρείας Aikor δημιουργούν ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για παιδιά

Στο epanastasi1821.online θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά.

Αν λαχταράς την λευτεριά

σε ξένους μην ελπίζεις,

παρ’την ο ίδιος αν μπορείς

αλλιώς δεν την αξίζεις.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ελλάδα 2021

Στο https://www.greece2021.gr/ μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις που αφορούν τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)