0+ ετών,  Για τη μαμά,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Χάθηκα!

Συγγραφή & Εικονογράφηση: Chris Haughton
Εκδόσεις: Kόκκινο

Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από τη φωλιά της! Τώρα πώς θα μπορέσει να βρει την μαμά της; Ευτυχώς ο σκίουρος είναι εκεί για να την βοηθήσει να βρει πάλι την μαμά της. Όσο καλά κι αν προσπαθεί να την περιγράψει, ο σκίουρος την οδηγεί σε διαφορετικό ζωάκι.  Έτσι βρίσκουν τη αρκούδα (αφού η μαμά είναι τεράστια), το λαγό (αφού η μαμά έχει μυτερά αυτιά) , το βάτραχο ( αφού η μαμά έχει μεγάλα μάτια) και στο τέλος τη μαμά κουκουβάγια. Ποιο χαρακτηριστικό μας οδήγησε εκεί; Πώς την αναγνώρισαν;

Μα φυσικά, η μαμά κουκουβάγια ψάχνει παντού στο δάσος να βρει την μικρή κουκουβάγια.

Το  «χάθηκα» είναι ένα τρυφερό παραμύθι με σελίδες από χοντρό χαρτόνι. Οι σελίδες του επιτρέπουν το ξεφύλλισμα και την εξερεύνηση από την βρεφική ηλικία. Ανήκει στα αγαπημένα πρώτα βιβλία πολλών παιδιά. Το χιούμορ και η οφθαλμοφανής λύση ( η μαμά της κουκουβάγιας θα είναι η μεγάλη κουκουβάγια) είναι αλλά δύο αγαπημένα στοιχεία.

χάθηκα!

Η εικονογράφηση του “Χάθηκα!” επιτρέπει στα παιδιά να διηγούνται μόνα τους την ιστορία. Απλές γραμμές, έντονα χρώματα αντίθετα και συμπληρωματικά  συνθέτουν τις χαρακτηριστικά μοντέρνες εικόνες του Chris Haughton. Οι εικόνες παρέχουν συμπληρωματικές, αστείες πληροφορίες για την ιστορία του κειμένου. Η απροσδόκητη επιλογή χρωμάτων για τον κόσμο του δάσους αιχμαλωτίζει την προσοχή του παιδιού- αναγνώστη.Η αφήγηση της ιστορίας είναι κυκλική ξεκινάει και τελειώνει στην φωλιά της κουκουβάγιας. Τελειώνει όμως η ιστορία ή η μικρή κουκουβάγια θα πέσει από την φωλιά πάλι;

Από τον Chris Haughton επίσης:
Καληνύχτα σε όλους

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)