4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς,  φιλία

Τρεις φίλοι στο ποτάμι

Συγγραφή &
Εικονογράφηση: Nicholas Oldland
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Ένας αρκούδος, ένας κάστορας και ένας τάρανδος είναι τρεις φίλοι που αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα στο ποτάμι. Μπαίνουν στο κόκκινο κανό τους και ξεκινάνε. Όλοι όμως θέλουν να κάτσουν από στην πρύμνη και να κάνουν κουπί από την ίδια πλευρά του κανό. Διαφωνούν για όλα και μες στις φωνές τους δεν είδαν τον καταρράκτη! Η περιπέτεια ξεκινά και τότε συνειδητοποιούν πως μόνο αν συνεργαστούν θα καταφέρουν να γυρίσουν πίσω.

Τρεις φίλοι στο ποτάμι

Οι “Τρεις φίλοι στο ποτάμι” είναι μια αστεία περιπέτεια με κωμικούς ήρωες. Τα παιδιά διασκεδάζουν με τις διαφωνίες των τριών φίλων και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από αυτές. Γελούν με τις απλές και προβλέψιμες, “παιδικές” λύσεις τους. Η προσπάθεια τους να συνεργαστούν για να τα καταφέρουν σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να αποδεχτεί την διαφορετικότητα του άλλου! Με χιούμορ, πείσμα και σεβασμό θα τα καταφέρουν.Τρεις φίλοι στο ποτάμι

Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση με την χρωματική παλέτα σε ήπιες γήινες αποχρώσεις δημιουργεί την ενιαία αισθητική του βιβλίου. Παιχνιδιάρικη και χαριτωμένη μας παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής, την διατροφή και τον χαρακτήρα κάθε ζώου-ήρωα. Οι εκφράσεις των ηρώων και οι αντιδράσεις τους σε κάθε νέα κατάσταση, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τους τρεις φίλους. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με ταχύ και χαρούμενο ρυθμό και σε αρκετές εικόνες συναντάμε στοιχεία προφορικού λόγου. Η εικονογράφηση εντείνει το κωμικό στοιχείο του κειμένου και κρύβει και ένα χαρακτήρα- έκπληξη. Εσύ παρατήρησες το μικρό κόκκινο πουλάκι που συνοδεύει τους τρεις φίλους;

Τρεις φίλοι στο ποτάμι

Οι “Τρεις φίλοι στο ποτάμι” είναι ένα παραμύθι για την φιλία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μέσα από τις συγκρούσεις των τριών φίλων τα παιδιά αναγνωρίζουν προσωπικές τους ιστορίες. Η αλληγορία είναι άμεση και τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι ο σεβασμός στην διαφορετική προσωπικότητα του άλλου είναι η βάση σε κάθε φιλία, αλλά και σε κάθε ανθρώπινη σχέση.

Το βιβλίο υποστηρίζει το έργο του Αρκτούρου. Μέρος των εσόδων διατίθεται για την στήριξη του οργανισμού. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε πληροφορίες για το έργο του Αρκτούρου και τα προστατευόμενα είδη. Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει από τον αρκούδο-ήρωα και να εξελιχθεί σε γνωριμία με την καφέ αρκούδα και τον Αρκτούρο.

Επίσης με ήρωα- αρκούδο:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock