3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς

Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων

Συγγραφή & Εικονογράφηση: Eric Puybaret
Εκδόσεις: Λιβάνη

“Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων” είναι ένα βιβλίο γεμάτο με πολλά από τα επαγγέλματα που φαντάζεται να κάνει ένα παιδί. Ζαχαροπλάστες, χορευτές, πυροσβέστες και άλλες πολλές δουλειές γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου. Εσείς τι ονειρευόσασταν να γίνεται όταν μεγαλώσετε;

Ο αφηγητής και πρωταγωνιστής είναι ένα παιδί που ονειρεύεται τα επαγγέλματα που μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον. Ο ήρωας ή ηρωίδα μας δεν εμφανίζεται πουθενά. Αφού δεν απεικονίζεται ως αγόρι ή κορίτσι κάθε παιδί μπορεί να φανταστεί τον εαυτό στο ρόλο του αφηγητή – πρωταγωνιστή.

“Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων” είναι ένα ονειρικό εικονοβιβλίο. Το κείμενο έχει δευτερεύοντα ρόλο. Λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των εικόνων που αφορούν κάθε επάγγελμα και εναλλάσσονται. Κάθε δισέλιδο του βιβλίου είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό επάγγελμα. Μορφές με ροή, πολλές λεπτομέρειες σε σουρεαλαστικά σκηνικά δημιουργούν καταπληκτικές εικόνες. Το παιδί που ξεφυλλίζει το βιβλίο αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε όνειρο ή κάποια παιδική ταινία. Είναι ένας εξερευνητής που ανακαλύπτει διαφορετικά επαγγέλματα.

Η αξιοποίηση του βιβλίου για θεατρικό παιχνίδι είναι η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Γυρίζουμε τις σελίδες του βιβλίου και δοκιμάζουμε να μπούμε στο ρόλο κάθε επαγγέλματος. Γινόμαστε αεροπόροι, δάσκαλοι, χορευτές και άλλα πολλά αντλώντας πληροφορίες για την κάθε δουλειά από τη φανταστική εικονογράφηση.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)