6 + ετών,  Uncategorized,  Ξένοι συγγραφείς,  Τέχνη

Το πρώτο μου βιβλίο για την ιστορία της τέχνης

Δημιουργός: Barsotti Eleonora
Εκδόσεις: Σαββάλας

«Το πρώτο μου βιβλίο για την ιστορία της τέχνης» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα τα παιδιά θα γνωρίσουν όλα τα σημεία- σταθμούς στην ιστορία της τέχνης.

Ξεκινάμε από την προϊστορική εποχή και την ζωγραφική των σπηλαίων.  Γνωρίζουμε τις τεχνικές και τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και των αρχαίων Ρωμαίων.  Ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία από τους αρχαίους Έλληνες και τα φημισμένα ρωμαϊκά ψηφιδωτά.  Στο μεσαίωνα συναντάμε τα ξακουστά πολύχρωμα βιτρό της γοτθικής τέχνης. Την περίοδο της Αναγέννησης γνωρίζουμε τον Τζουτζέμπε Αρτσιμπολντι και τον Μιχαήλ Άγγελο. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και η περίφημη «Μόνα Λίζα» δεν μπορούσαν να λείπουν από αυτό το χρονικό. Ο Βελάσκεθ, ο Τέρνερ και ο Κλίμτ μας παρουσιάζουν το έργο και τις τεχνικές τους.  Εκπρόσωποι της κινεζικής και ιαπωνικής τέχνης είναι ο Τσι Μπαϊσι και ο Χοκουσάι αντίστοιχα. 

Το 19ο αιώνα τα ζωηρά χρώματα και το φως θα σε οδηγήσουν στους ιμπρεσιονιστές.  Ο Μόνε θα σου δείξει τα αγαπημένα του νούφαρα και ο Βαν Γκόνγκ τα ηλιοτρόπιά του.  Η Φρίντα Κάλο θα σε εμπνεύσει να ζωγραφίσεις την αυτοπροσωπογραφία σου. Πλησιάζοντας στο σήμερα θα συναντήσεις τον Σουρεαλισμό και τον κυβισμό του Πικάσο. Ο Τζάκσον Πόλοκ θα σου συστήσει την «ζωγραφική της δράσης» και στο τέλος του βιβλίου θα βρεις μπροστά σου τα μοντέρνα έργα της ποπ αρτ του Άντι Γουόρχολ.

 Για κάθε καλλιτεχνικό ρεύμα ή δημιουργό υπάρχει και μια εικαστική δραστηριότητα για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά. Η δραστηριότητα αφορά είτε την αναπαραγωγή κάποιου έργου είτε την εξοικείωση με μια συγκεκριμένη εικαστική τεχνοτροπία.  Σε κάθε σαλόνι του βιβλίου παρουσιάζεται ένα καλλιτεχνικό ρεύμα ή ένας εικαστικός. Την παρουσίαση ακολουθεί η δραστηριότητα για τα παιδιά.Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει έντονα, χαρούμενα χρώματα και μοντέρνα αισθητική.  Η σύνθεση των εικόνων δημιουργεί την αίσθηση του όγκου και του βάθους.  Για κάθε θεματική, οι εικόνες που την συνοδεύουν παρέχουν πληροφορίες για την εποχή και το πλαίσιο της δημιουργίας. Το στυλ της εικονογράφησης διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα τη θεματική, διατηρώντας πάντα την σύγχρονη όψη της.

Το κείμενο σύντομο και περιεκτικό εμπεριέχει όλα τα σημαντικά και κύρια στοιχεία για κάθε καλλιτεχνικό ρεύμα και καλλιτέχνη. Η γλώσσα είναι απλή και κατανοητή και αποφεύγονται οι περίπλοκοι όροι ώστε να κατανοούν με ευκολία τα παιδιά όλα τα σημαντικά στοιχεία.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)