3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  Βιβλία ανά ηλικία,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Το Μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ!

Συγγραφή &  
Εικονογράφηση:  Lambert Jonny
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Το μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ αντηχεί δυνατά στο σκοτάδι του κοιμισμένου δάσους. Ποιος ουρλιάζει έτσι; Σκαρφαλωμένοι στα κλαδιά ενός μεγάλου δέντρου ο μικρός ποντικός και η κουκουβάγια αναρωτιούνται: Μα ποιο ζώο φωνάζει έτσι; Τι τρομαχτικά που ακούγεται!

Η αρκούδα, ο τάρανδος, το λυκάκι, η χήνα, η πάπια και το περιστέρι φοβισμένοι, τρέχουν και αυτοί τρομαγμένοι να σκαρφαλώσουν στο μεγάλο δέντρο. Τουλάχιστον αν είναι όλοι μαζί δεν φοβούνται τόσο. Μα τι τέρας τρομερό είναι αυτό που ουρλιάζει ΑΑΑ-ΟΟΟ? Τα ζωάκια μπορεί να κρώζουν, να φωνάζουν, να ροκανίζουν και να γρυλίζουν μα κανένα τους δεν ουρλιάζει τόσο φοβερά!

Το Μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ! Συγγραφή &  
Εικονογράφηση:  Lambert Jonny

Με ένα δυνατό ΚΡΑΚ το δέντρο σπάει από το βάρος, και όλα τα ζωάκια πέφτουν με φόρα στο χώμα φωνάζοντας. Στάσου μα ποιο είναι αυτό που φωνάζει ΑΑΑ-ΟΟΟ πέφτοντας; Ένα από τα ζωάκια φοβόταν τόσο πολύ το σκοτάδι που ούρλιαζε όλο το βράδυ. Τώρα που θα κοιμηθούν όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι, ο φίλος μας δεν φοβάται και το δάσος το σκεπάζει η ησυχία και το σκοτάδι.

Το μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ είναι ένα διασκεδαστικό παραμύθι. Μας παρουσιάζει από μια άλλη οπτική ένα από τους μεγαλύτερους φόβους των παιδιών: τον φόβο για το σκοτάδι. Το σκοτάδι για τα παιδιά μπορεί να κρύβει “τρομακτικά” τέρατα. Τέρατα που έχουν δημιουργήσει με την φαντασία με αφορμή ήχους, σκιές και φιγούρες που αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις στο σκοτάδι.

Το Μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ! Συγγραφή &  
Εικονογράφηση:  Lambert Jonny

Τα αξιαγάπητα ζώα-πρωταγωνιστές που απεικονίζονται αριστοτεχνικά από τον Lambert, καταφέρνουν να απομυθοποιήσουν μέσα από αυτή την “έξυπνη” και κωμική πλοκή τον φόβο για το σκοτάδι. Οι ήρωες ξεχωρίζουν από το σκοτάδι του δάσους που καλύπτει με το μαύρο κάθε σελίδα. Απολαμβάνουμε την εκφραστικότητα τους, την ομορφιά των χρωμάτων τους και την δεξιοτεχνία της τεχνοτροπίας του Lambert.

Το Μεγάλο ΑΑΑ-ΟΟΟ!

Στο ολόμαυρο φόντο των σελίδων του βιβλίου οι φωνές τους ως κείμενο ενσωματώνονται στο σκοτάδι του δάσους μαζί με το ΚΡΑΚ που θα οδηγήσει στην λύση του μυστηρίου. Το παιδί ακολουθώντας τις φωνές τους και αναγνωρίζοντας το ΑΑΑ-ΟΟΟ θα ανακαλύψουν ποιο από τα ζωάκια φοβόταν και ούρλιαζε. Έτσι αντιλαμβάνονται ότι αυτό που τους τρομάζει τόσο στο σκοτάδι στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι και τόσο τρομερό.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock