3+ ετών,  4 + ετών,  6 + ετών,  Uncategorized,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς,  Τέχνη

Το μήλο του Μαγκρίτ

Συγγραφή: Klaas Verplancke
Εικονογράφηση: Klaas Verplancke
Εκδόσεις: Μέλισσα

Το μήλο του Μαγκρίτ είναι ένα βιβλίο που μας εισάγει στο φανταστικό κόσμο του Μαγκρίτ. Ο ζωγράφος του βιβλίου μας δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί δεν ξέρει τι να ζωγραφίσει. Ο καμβάς του είναι άδειος μα το κεφάλι του είναι γεμάτο ιδέες. Μέχρι που ονειρεύτηκε όσα μπορεί να ζωγραφίσει και ξεκίνησε. Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσετε στοιχεία από τα πιο γνωστά έργα του ζωγράφου. Με λίγα λόγια και κυρίως με την βοήθεια των εικόνων παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά των έργων του Μαγκρίτ.

Έτσι θα δείτε:

  • Συνθέσεις όπου το ασυνήθιστο παρουσιάζεται συνηθισμένο
  • Σουρεαλιστικές εικόνες όπου συναντάμε το παράξενο και απροσδόκητο

Στο τέλος της ιστορίας θα βρείτε εικόνες από δημοφιλείς πίνακες του Μαγκρίτ και θα σας δοθεί μια αποστολή: να εντοπίσετε στοιχεία από τους πίνακες στις εικόνες του βιβλίου. Επίσης, θα βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα για το ζωγράφο.

Η εικονογράφηση κινείται στο πλαίσιο της σουρεαλιστικής αισθητικής του ζωγράφου. Η μορφή του ήρωα θυμίζει ασπρόμαυρο χαρακτήρα cartoon / κόμικ. Ο ήρωας μεταφέρετε στο φανταστικό κόσμο των έργων του μπαινοβγαίνοντας στους καμβάδες. Οι εικόνες δεν έχουν όρια. Έχουν έντονα χρώματα, λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά των πινάκων του Μαγκρίτ.

Τα δικά μας έργα και η γνωριμία μας με τον Ρενέ Μαγκρίτ

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock