2+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Το λαγουδάκι θέλει να κοιμηθεί

Συγγραφή: Τζούλια Ντόναλντσον
Εικονογράφηση: Άλεξ Σέφλερ
Εκδόσεις : Πατάκη

” Το λαγουδάκι θέλει να κοιμηθεί” πουθενά όμως την ησυχία του δεν μπορεί να βρει. Όπου και αν πάει να ξαπλώσει μόλις κλείσει τα μάτια, κάποιος ήχος θα το ξεσηκώσει! Φτου κι απ΄την αρχή θα ψάξει ένα καινούργιο ήσυχο μέρος για ύπνο να βρει. Τελικά, το κρεβάτι και η κουβέρτα είναι η τέλεια επιλογή.

” Το λαγουδάκι θέλει να κοιμηθεί ” υπογράφουν οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί της παιδικής λογοτεχνίας, Τζούλια Ντόναλντσον και ο Άλεξ Σέφλερ. Η εικονογράφηση του Άλεξ Σέφλερ είναι αναγνωρίσιμη με την πρώτη ματιά. Ιδιαίτερα το κουνελάκι μας θυμίζει τον αγαπημένο Τικ, από την σειρά βιβλίων ” Τικ και Τέλα”. Η αισθητική, το στυλ και οι μορφές είναι παρόμοιες όπως σε κάθε βιβλίο του δημιουργού.

Οι χοντρές σελίδες με τα ανοιγόμενα παραθυράκια διευκολύνουν τον μικρό αναγνώστη να βρει ο ίδιος την πηγή του θορύβου που δεν επιτρέπει στο λαγουδάκι να κοιμηθεί. Οι εικόνες, πλούσιες σε λεπτομέρειες μας μεταφέρουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Οι λεπτομέρειες της εικονογράφησης είναι τα στοιχεία αυθεντικότητας που κάνουν τον κάθε χώρο – σκηνικό να φαντάζει πραγματικό.

Το κείμενο, δύο σειρές με ομοιοκαταληξία σε κάθε σελίδα, έχει ροή και ζωντάνια. Οι ήχοι που ξυπνούν το λαγουδάκι αποτυπώνονται ηχητικά ( τοκ, τοκ, ντριν, ντριν κ.α.) προσδίδουν αμεσότητα και αποδίδονται και από τα ίδια τα παιδιά. Το κείμενο διασκεδάζει τα παιδιά και είναι ο οδηγός του στην αναζήτηση της πηγής του θορύβου.

Στην ίδια σειρά:

Το γουρουνάκι παίζει κρυφτό

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)