2+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Το γουρουνάκι παίζει κρυφτό

” Το γουρουνάκι παίζει κρυφτό” είναι ένα διαδραστικό παραμύθι – παιχνίδι. Η κοτούλα κρύβεται και το γουρουνάκι ψάχνει να τη βρει. Οι μικροί αναγνώστες συμμετέχουν στο παιχνίδι και ψάχνουν μαζί με το γουρουνάκι να βρουν την πονηρή κοτούλα. Ψάχνουν πίσω από πόρτες, κουβάδες και σε κάθε πιθανή κρυψώνα στο δάσος για να την βρουν. Στην πορεία βρίσκουν τους φίλους του μικρού γουρουνιού και όλοι μαζί παρέα ψάχνουν για την κοτούλα.

Η αναζήτηση της κοτούλας ακολουθεί ένα σταθερό επαναλαμβανόμενο μοτίβο, αγαπημένο στοιχείο των παιδιών. Έτσι σε κάθε σελίδα το γουρουνάκι ζητά από το κρυμμένο ζωάκι που βρίσκει να τον βοηθήσει να βρουν την πονηρή κοτούλα και η παρέα μεγαλώνει. Κάθε ανοιγόμενο είναι και μια νέα κρυψώνα. Σε κάθε νέα κρυψώνα το παιδί βρίσκει και ένα διαφορετικό ζωάκι. Μια ουρά, ένα πόδι ή ένα αυτί είναι ξεπροβάλει από την κρυψώνα! Μπορεί το παιδί να αναγνωρίσει σε τι ζώο ανήκει; Είναι η κοτούλα αυτή την φορά;

Η Τζούλια Ντόναλντσον και ο Άλεξ Σέφλερ υπογράφουν για μια ακόμη φορά ένα διασκεδαστικό βιβλίο- παιχνίδι. Από το εξώφυλλο αναγνωρίζεις την χαρακτηριστική εικονογράφηση του Άλεξ Σέφλερ. Καθώς διαβάζουμε το βιβλίο συναντάμε το χαρακτηριστικό στυλ, την αισθητική και μορφές παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε στον ” Τικ και την Τέλα”. Για άλλη μια φορά τα παιδιά παρατηρούν τις εικόνες, μετρούν αντικείμενα και συζητάμε για τις λεπτομέρειες των εικόνων.

Το κείμενο είναι σύντομο και έχει την μορφή οδηγού αναζήτησης. Το γουρουνάκι ζητά την βοήθεια των φίλων του για να βρει την κοτούλα. Κάνει υποθέσεις για πιθανές κρυψώνες. Το παιδί ανοίγει τα παραθυράκια για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την υπόθεση.

Ο μικρός αναγνώστης ξεφυλλίζει και μόνος του το βιβλίο με τις χοντρές σελίδες και ανακαλύπτει τα κρυμμένα ζωάκια. Βιβλία όπως “Το γουρουνάκι παίζει κρυφτό” είναι εξαιρετικά εργαλεία για την οικοδόμηση μιας θετική σχέση παιδιού- βιβλίου από μικρή ηλικία.

Στην ίδια σειρά:

Το λαγουδάκι θέλει να κοιμηθεί

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock