4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία

Τελικά μιλάνε τα βιβλία;

Τελικά μιλάνε τα βιβλία;
Συγγραφή: Ελένη Πεταλά
Εικονογράφηση: Βασίλης Παπαγεωργίου

“Τελικά μιλάνε τα βιβλία;” και αν ναι τι έχουν να μας πουν; Ο μικρός Πέτρος αναρωτιέται: γιατί να υπάρχουν στην ζωή μας τα βιβλία; Για να βρει την απάντηση στην ερώτηση αυτή θα ξεκινήσει την δική του έρευνα. Ρωτάει φίλους, γνωστούς, αγνώστους και την οικογένεια του. Όσο περισσότερους ρωτάει, τόσο περισσότερο μπερδεύεται! Ο καθένας έχει να πει κάτι διαφορετικό! Χρειάζεται βοήθεια για να ανακαλύψει την απάντηση. Ο Πέτρος γνωρίζει ένα άτομο που μαζί θα βρουν την σωστή απάντηση, την γιαγιά του. Ο Πέτρος με την καθοδήγηση της γιαγιάς θα διαπιστώσει πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα βιβλία στην ζωή μας.Ο Πέτρος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μας προσκαλεί να αναζητήσουμε μαζί του, ποιος είναι ο ρόλος των βιβλίων στη ζωή μας. Τα ερωτήματα που θέτει και οι απαντήσεις που θα λάβει μας θυμίζουν πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται κάθε άνθρωπος τον κόσμο. Παράλληλα θα αναζητήσουμε και εμείς την προσωπική μας γνώμη και γνώση γύρω από τα βιβλία. Θα αναρωτηθούμε για το ρόλο τους στη ζωή μας και για το πως μπορούν να "μιλήσουν" και να αλλάξουν τον κόσμο.

Η συγγραφέας χρησιμοποιεί έμμετρο λόγο που χαρίζει ευχάριστη ροή και ξεχωρίζει ερωτήματα και απαντήσεις σε στροφές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πέτρος δεν λαμβάνει μόνο θετικές περιγραφές και απόψεις για την θέση του βιβλίου στο κόσμο. Ο μικρός ήρωας γνωρίζει ανθρώπους που αγαπούν, δεν αγαπούν και μερικές φορές αδιαφορούν για τα βιβλία. Για κάποιους είναι απλά ένα πρακτικό εργαλείο ενώ για άλλους ένα φανταστικό ταξίδι.

Τελικά η απάντηση στην ερώτηση-τίτλο του βιβλίου "Τελικά μιλάνε τα βιβλία;" είναι μια απάντηση που θα δώσει προσωπικά ο κάθε αναγνώστης. Με οδηγό τις πληροφορίες του βιβλίου και τις δικές του εμπειρίες θα δώσει την δική του απάντηση.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)