3+ ετών,  4 + ετών,  6 + ετών,  Uncategorized,  Διαφορετικότητα,  Ξένοι συγγραφείς,  σχολείο

Τα μαλλιά του Όλιβερ

Τα μαλλιά του Όλιβερ είναι ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα. Με κεντρικό άξονα το διαφορετικό προσεγγίζει και παρουσιάζει το φαινόμενο του bulling και της περιθωριοποίησης. Παράλληλα με ευφάνταστο τρόπο εικονοποιεί συναισθήματα. Πώς; Με τα μαλλιά του Όλιβερ.

Ο Όλιβερ είναι καινούργιος στη γειτονιά. Το πρώτο πράγμα που παρατηρούν σε αυτόν τα παιδιά της περιοχής είναι τα μαλλιά του. Για την ακρίβεια ο Όλιβερ δεν έχει μαλλιά. Έχει στο κεφάλι του φύλλα που αλλάζουν χρώμα και μορφή ανάλογα με τα συναισθήματά του. Τα μαλλιά του θα τον θέσουν αρχικά στο περιθώριο. Στη συνέχεια όμως θα δώσουν τη λύση σε μια περιπέτεια παρόμοια με αυτή του Κοντορεβυθούλη. Ένα κορίτσι θα τον υποστηρίξει και θα κάνει την αρχή για την αποδοχή του. Ο Όλιβερ θα χρησιμοποιήσει τα μαλλιά του για τη λύση του προβλήματος και έτσι θα γίνει πλήρως αποδεκτός από όλους.

Η εικονογράφηση είναι πλούσια, ζωηρόχρωμη με μεγάλα εκφραστικά πρόσωπα. Διευκολύνει τα παιδιά να διακρίνουν τα διάφορα συναισθήματα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ιστορίας. Η ιδέα των μαλλιών – φύλλων είναι πρωτότυπη και έξυπνη. Η εξέλιξη της πλοκής είναι αυτή που θα περιμέναμε. Στις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά αναγνωρίζουν φράσεις και συμπεριφορές που συναντούν στην ζωή τους. Με αυτό τον τρόπο το μύνημα γίνεται ευκολότερα αποδεκτό.

Το βιβλίο περιέχει κατασκευές με χαρτοκοπτική. Με έμπνευση από τα φύλλα στα μαλλιά του Όλιβερ μπορείτε να φτιάξετε και τις δικές σας κατασκευές.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)