'Ανοιξη,  Uncategorized,  Δραστηριότητες,  Ζωγραφική,  κατασκευές

Τα ηλιοτρόπια του Vincent Van Gogh

Τα ηλιοτρόπια του Vincent Van Gogh

Ο Vincent Van Gogh (1853-1890) είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο φημισμένους ζωγράφους στην ιστορία της τέχνης. Ζωγραφίζει επηρεασμένος από τον ιμπρεσιονισμό και θα αποτελέσει πρόδρομο του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού και γενικότερα της σύγχρονης αφηρημένης τέχνης. Οι πίνακες τους είναι παγκοσμίως γνωστοί και τους ξεχωρίζεις από την πρώτη ματιά. Η χαρακτηριστική τεχνοτροπία του ζωγράφου, η θεματολογία και οι χρωματικές του επιλογές είναι η προσωπική του σφραγίδα. Η σειρά έργων του Vincent Van Gogh με θέμα τα ηλιοτρόπια είναι μια από τις ωραιότερες σειρές έργων.

Τα ηλιοτρόπια του Vincent Van Gogh χωρίζονται σε δύο επιμέρους σειρές έργων. Είναι τα ηλιοτρόπια που ζωγράφισε στο Παρίσι το 1887 και βρίσκονται στο έδαφος και τα ηλιοτρόπια σε βάζο που ζωγραφίζει το 1888 στην Άρλ. Τα ηλιοτρόπια της Άρλ ζωγραφίζονται περιμένοντας την επίσκεψη του φίλου του, καλλιτέχνη Πωλ Γκωγκέν. Ο Πωλ Γκωγκέν ήταν το είδωλο του Βίνσεντ βαν Γκονγκ. Ο θαυμασμός του Γκωγκέν για τα έργα του με ηλιοτρόπια του έδωσε το κίνητρα για την δημιουργία περισσότερων έργων.

Ο Πωλ Γκωγκέν ζωγάφισε τον Βίνσεντ βαν Γκονγκ να ζωγραφίζει τα αγαπημένα του ηλιοτρόπια

Τα ηλιοτρόπια για τον Vincent Van Gogh είναι σύμβολο του φωτός, της ευγνωμοσύνης και της χαράς. Για εκείνον συμβόλιζαν και την φιλία του με τον Γκωγκέν όπως και την πορεία της ζωής. Τα ηλιοτρόπια του Van Gogh ζωγραφίστηκαν από την άνθιση μέχρι το μαρασμό.

Εμείς είδαμε τους πίνακες με τα ηλιοτρόπια σε κάθε τους φάση…

Είδαμε αληθινά ηλιοτρόπια να ακολουθούν τον ήλιο…

Και φτιάξαμε τα δικά μας έργα με ηλιοτρόπια…

Μπορείς να ζωγραφίσεις τα δικά σου εύκολα με την βοήθεια ενός ρολού χαρτιού υγείας

Τέλος, χρωματίσαμε τον πιο γνωστό πίνακα της σειράς με τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκονγκ στην σελίδα του μουσείου Van Gogh παρακάτω:

https://www.vangoghmuseum.nl/en/art-and-stories/children/van-gogh-colouring-pages/sunflowers-colouring-page

Περισσότερες δραστηριότητες με λουλούδια:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock