3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  Έλληνες συγγραφείς

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη

Συγγραφή: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

“Τα ευχαριστώ ενός ιππότη” είναι η ιστορία ενός μικρού, σύγχρονου ιππότη, του Αρθούρου. Ο Αρθούρος κουβαλάει παντού μαζί του το ξύλινο σπαθί του. Η παιδική χαρά που πηγαίνει με την αδερφή του είναι ολόκληρο παραμυθένιο βασίλειο. Τα υπόλοιπα παιδιά στο πάρκο όμως δεν μπορούν να αντιληφθούν το μαγικό βασίλειο γύρω τους και τον πειράζουν.

Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Αρθούρος ξεκινάει να βοηθάει τα παιδιά στην παιδική χαρά και μαζεύει τα μαγικά “ευχαριστώ” τους. Τα”ευχαριστώ” μαζεύονται και η παιδική χαρά μεταμορφώνεται σε κάστρο και τα παιδιά σε ιππότες. Πριγκίπισσες, τάφροι, κροκόδειλοι και εχθροί γεμίζουν την παιδική χαρά και η περιπέτεια ξεκινά. Όμως:

“Τα ευχαριστώ ενός ιππότη” είναι ένα ταξίδι στο χώρο του φανταστικού με προορισμό τις αληθινές αξίες ενός ιππότη. Η μορφή του ιππότη σήμερα έχει αλλάξει. Οι σύγχρονοι ιππότες δε φορούν πανοπλίες άλλα διατηρούν τον ίδιο ηθικό κώδικα και τις αξίες. Οι ιππότες είναι γενναίοι, αλληλέγγυοι και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν. Η ευγενική τους φύση πάντα ξεχωρίζει. Νικούν τον φόβο τους για να βοηθήσουν όποιο χρειαστεί. Μαζεύουν πολλά “ευχαριστώ” και δεν ξεχνούν πάντα ιπποτικά να πουν: παρακαλώ.

Η ιστορία του Αρθούρου περιλαμβάνει και όλα τα αγαπημένα και σημαντικά στοιχεία στη ζωή κάθε παιδιού: το παιχνίδι, τη φαντασία, την ομάδα των συνομηλίκων και την οικογένεια. Κάθε στοιχείο από αυτά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Οι αξίες και τα χαρακτηριστικά του “ιππότη” που θέλουμε να αποκτήσουν τα παιδιά θα μεταφερθούν μέσα από το φάσμα αυτών των στοιχείων.

Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση του βιβλίου σε μπλε – πράσινες αποχρώσεις χτίζει το φανταστικό βασίλειο του Αρθούρου. Συνδυάζει διαφορετικές υφές με την τεχνική του κολάζ, όμορφες παιδικές μορφές και κλασσικά στοιχεία παραμυθιών με αντικείμενα της παιδικής χαράς. Στις εικόνες του βιβλίου φανταστικό και πραγματικό αναμειγνύονται με μια δόση μαγείας μεταφέροντας το παιδί στον κόσμο του Αρθούρου.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock