4 + ετών,  διάστημα,  Ξένοι συγγραφείς

Ταξίδι στο διάστημα

Συγγραφή: Timothy Knapman
Εικονογράφηση: Wesley Robins
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το «Ταξίδι στο διάστημα» είναι ένα τεράστιο βιβλίο με χοντρές σελίδες από χαρτόνι και φανταστική εικονογράφηση. Κάθε σελίδα έχει διαφορετικό ύψος για να μας δείξει σε ποιο ουράνιο στρώμα βρισκόμαστε. Ξεκινάμε από τους αστερισμούς στο νυχτερινό ουρανό και εκτοξευόμαστε στην τροπόσφαιρα και την στρατόσφαιρα. Φτάνουμε στο διάστημα και συνεχίζουμε για το φεγγάρι. Περιηγούμαστε στον ήλιο και τους πλανήτες.  Συναντάμε κομήτες και αστεροειδείς και φύγαμε για μακρινά αστέρια του γαλαξία μας αλλά και για άλλους γαλαξίες.

Στο «Ταξίδι στο διάστημα» οδηγοί μας είναι η  Άλι, ο αδερφός της ο Όλι και ο σκύλος τους ο Γούφερ. Τα δύο αδέλφια λατρεύουν το διάστημα και θέλουν να γίνουν αστροναύτες. Έτσι μπαίνουν στο πύραυλο τους, εκτοξεύονται και σας ξεναγούν στο διάστημα.   Σε κάθε τους στάση στο διάστημα εξερευνούν και σας παρουσιάζουν βασικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όλα όσα συναντούν.  Ο Διεθνής διαστημικός σταθμός, δορυφόροι, πλανήτες, άστρα, κομήτες και γαλαξίες είναι κάποια από αυτά.Η τρύπα στην μέση του εξωφύλλου έχει το κυκλικό σχήμα ενός πλανήτη και σας αφήνει να ρίξετε μια ματιά στο παιχνίδι παρατηρητικότητάς που θα παίξετε όταν γυρίσετε από το διαστημικό σας ταξίδι. Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου ο Άλι και η Όλι θα σας δείξουν την λίστα τους με μερικά από τα συναρπαστικά πράγματα που συνάντησαν στο ταξίδι τους. Μπορείς να βρεις ή να θυμηθείς που τα συνάντησαν; Θυμάσαι τι είναι το καθένα;  Για κάθε σκηνή υπάρχουν πέντε πράγματα που θα βρείτε στην κορυφή κάθε σελίδας.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι φανταστική. Έντονα χρώματα και πολλές λεπτομέρειες με φόντο τις μπλε και μαύρες αποχρώσεις ουρανού και διαστήματος.  Οι εξαιρετικές λεπτομέρειες λειτουργούν ως πηγή επιπλέον πληροφοριών. Η αρμονική και καλαίσθητη σύνθεση των στοιχείων δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι μορφές των ηρώων -ξεναγών εκφράζουν τα συναισθήματα κάθε παιδιού που θα βρισκόταν στην θέση τους, ευνοώντας την ταύτιση.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)