0+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς

Σειρά: Παίζω Κρυφτό

Η σειρά βιβλίων “Παίζω Κρυφτό” από τις εκδόσεις Ικάρος για παιδιά απο 1 έτους είναι κατάλληλη για μια πρώτη επαφή με το βιβλίο. Ευχάριστα και διασκεδαστικά τα μικρά αυτά τετράγωνα βιβλία παίζουν κρυφτό με το μικρό αναγνώστη. Σε κάθε βιβλίο το παιδί “φυλάει” και καλείται να βρει και έναν διαφορετικό, κρυμμένο ήρωα – πρωταγωνιστή. Οι χοντρές σελίδες από χαρτόνι επιτρέπουν το ξεφύλλισμα, την ανάγνωση των εικόνων και την επεξεργασία ακόμη και από την βρεφική ηλικία.

Τα παχιά υφάσματα σε σχήματα και χρώματα που λειτουργούν ως αναπόσπαστο μέρος της εικονογράφησης. Είναι πιθανές κρυψώνες για τους ήρωες που αναζητά το παιδί. Η εικονογράφηση είναι απλή και όμορφη. Δεν είναι φορτωμένη με πολλές πληροφορίες ώστε να μπορεί να είναι εύκολα κατανοητή από το παιδάκι. Μεγάλα σχέδια και μορφές με λιτές γραμμές σε έντονα και ξεκάθαρα χρώματα. Οι εικόνες του βιβλίου βοηθούν το παιδί να αναπτύξει το λεξιλόγιο. Ο μικρός αναγνώστης συνδέει την ηχητική απόδοση της λέξης με την εικόνα.

Σε κάθε δισέλιδο του βιβλίου έχουμε μια ερώτηση για το που είναι κρυμμένο κάποιος μαζί με την απάντησή της. Το παιδί ανακαλύπτει το κρυμμένο στοιχείο και συνεχίζει την αναζήτηση για τον ήρωα του εξωφύλλου. Ανάλογα με τον πρωταγωνιστή που αναζητούμε καθορίζεται το περιβάλλον της εικονογράφησης και οι υπόλοιποι κρυμμένοι χαρακτήρες. Στο τέλος του βιβλίου σε ένα μικρό κομμάτι καθρέφτη το παιδί βλέπει τον εαυτό του.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock