3+ ετών,  Uncategorized,  Ξένοι συγγραφείς,  φιλία

Συνεργείο δεινοσαύρων: Πλημμύρα στο εργοτάξιο!

Συγγραφέας: Rose Impey
Εικονογράφηση: Chris Chatterton Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μια παρέα πέντε δεινοσαύρων αποτελούν το ξακουστό συνεργείο δεινοσαύρων. Το συνεργείο δεινοσαύρων αναλαμβάνει έργα και εργασίες που ολοκληρώνει με βασικό εργαλείο την συνεργασία των πέντε φίλων. Κάθε νέα δουλειά είναι και μια νέα περιπέτεια. Αυτή τη φορά, οι δεινόσαυροι έχουν αναλάβει την κατασκευή των θεμελίων του εργοστασίου του κ.Αλή του αλιγάτορα. Όμως ένα ατύχημα που θα προκαλέσει μια πλημμύρα στο εργοτάξιο θα τους καθυστερήσει. Ποια λύση θα βρουν η Τέρι και οι φίλοι της για να ολοκληρώσουν το έργο στην ωρα του για τον ανυπόμονο κ.Αλιγάτορα;

Την λύση και σε αυτό το πρόβλημα θα την δώσει η συνεργασία μεταξύ των πέντε φίλων. Η συνεργασία των δεινοσαύρων βασίζεται στην κατανόηση και στο σεβασμό μεταξύ τους. Τα λάθη είναι αποδεκτά και η καλή διάθεση είναι το μέσο για την διόρθωση τους. Η φιλία είναι η “ειδική” δύναμη που κάνει το συνεργείο τόσο ικανό. Ο καταμερισμός της εργασίας, η αλληλοβοήθεια και η κατανόηση οδηγεί στην ολοκλήρωση των έργων.

Η σειρά των βιβλίων συνεργείο δεινοσαύρων, συνδυάζει δύο αγαπημένα θέματα των παιδιών: τους δεινόσαυρους και τα συνεργεία εργασιών με τα μηχανήματα τους, τα υλικά και τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Ο συνδυασμός αυτός προσελκύει την προσοχή των παιδιών που μεταφέρονται στους χώρους των εργοταξίων, γνωρίζουν τα μηχανήματα και τις λειτουργίες τους. Οι εκσκαφείς, τα φορτηγά, οι γερανοί, οι σωλήνες, τα τούβλα και τα χώματα είναι αντικείμενα έλξης για τα παιδιά.

Οι δεινόσαυροι, ως είδος που εξαφανίστηκε ασκούν μεγάλη γοητεία στα παιδιά. Πολλές φορές αποτελούν κεντρικό θέμα ή ήρωες των παιδικών παιχνιδιών. Τα είδη τους, τα χαρακτηριστικά τους και η εξαφάνιση τους είναι τα βασικά ζητήματα που προκαλούν τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των παιδιών. Παιδιά προσχολικής ηλικίας συχνά θέτουν για ένα διάστημα τους δεινόσαυρους στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους, ζητώντας πληροφορίες, ιστορίες και παιχνίδια που τους εντάσσουν στην καθημερινότητά τους. Με αφορμή τα είδη των δεινοσαύρων που αναφέρονται για τους δεινόσαυρους του βιβλίου, μπορούμε να αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία.Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση του βιβλίου συνδυάζει έντονα χρώματα, με ήρωες δεινόσαυρους καρτούν και μεγάλη λεπτομέρεια στο περιβάλλον που εξελίσσεται η ιστορία, το εργοτάξιο. Τα ζωηρά χρώματα και η ακριβής αντιστοιχία κειμένου-εικόνας επιτρέπει στο μικρό αναγνώστη να παρακολουθεί όσο ακούει. Παράλληλα δημιουργείται η αίσθηση της κίνησης, της ενέργειας και της ζωντάνιας καθώς ακολουθούμε βήμα -βήμα το συνεργείο δεινοσαύρων. Οι λεπτομέρειες είναι ρεαλιστικές και συνθέτουν μια πλήρη εικόνα για την λειτουργία και την μορφή των χώρων ανέγερσης έργων. Έτσι η εικόνα λειτουργεί ως πηγή νέων στοιχείων για το θέμα και τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να εμπλουτίσουν τις σχετικές τους γνώσεις. Η συζήτηση γύρω από την εικονογράφηση με το παιδί αναζωπυρώνεται με τον εντοπισμό κάθε νέου στοιχείου.

Οι δεινόσαυροι, τα έργα και η φιλία συνθέτουν τις ιστορίες της σειράς βιβλίων Συνεργείο δεινοσαύρων. Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνεται κατασκευή και οδηγίες για να φτιάξει το παιδί τον δικό του εκσκαφέα.

Θα βρείτε το Συνεργείο δεινοσαύρων: Πλημμύρα στο εργοτάξιο εδώ πακέτο με ένα ακόμη βιβλίο της σειράς: https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)