Uncategorized,  Βιβλία,  Βιογραφίες,  Έλληνες συγγραφείς,  Ξένοι συγγραφείς

Παιδικά βιβλία-αφιέρωμα στις γυναίκες

Παιδικά βιβλία-αφιέρωμα στις γυναίκες

Άπειρες λέξεις σε βάθος χρόνου έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί για να μιλήσουν για τις γυναίκες και την θέση της στον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν για να υμνήσουν τις αρετές της, την δύναμη και πολλές φορές για να τονίσουν τον ρόλο της ως μητέρας. Ο ρόλος της μητέρας δεν είναι η μόνη στερεότυπη εικόνα για το φύλο μας. Είναι η κυρίαρχη όμως μαζί με το στερεότυπο του “θηλυκού” που μας κυνηγάει για να μας ορίσει.

Οι αγώνες των γυναικών για το σπάσιμο των στερεοτύπων και την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων ξεκίνησαν χρόνια πριν. Παρά τα όσα καταφέραμε, η ισότητα στις ευκαιρίες δεν συγκαταλέγεται ακόμη στα κεκτημένα για το γυναικείο φύλο. Τα κοινωνικά στερεότυπα έχουν βαθιά τις ρίζες τους μέσα μας για αυτό η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον τρόπο που μεγαλώνουν οι νέες γενιές αγοριών και κοριτσιών. Αν επιτύχουμε σε αυτό, τότε η νέα γενιά γυναικών θα καταφέρει να κατοχυρώσει την ισότητα των ευκαιριών.

Τα κορίτσια σήμερα δεν μεγαλώνουν σε ένα ροζ σύννεφο. Διαμορφώνουν την θηλυκότητα τους στην στέρεα βάση της γνώσης ότι μπορούν να κάνουν όσα ονειρευτούν όπως και ένα αγόρι. Οδηγός στο δρόμο της διαμόρφωσης και πηγή έμπνευση ας είναι οι ιστορίες που θα τους διηγηθούμε.

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

Το ρεύμα των βιβλίων με ιστορίες σπουδαίων γυναικών που έφεραν ή συμβολίζουν την κοινωνική αλλαγή ξεκίνησαν από τις συγγραφείς Καβάλο Φραντζέσκα και  Φαβίλι Έλενα. Παρατηρώντας τους ρόλους και τις θέσεις των γυναικών στα παιδικά βιβλία διαπίστωσαν την έλλειψη δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων, έξω απο τις στερεότυπες εικόνες για το φύλο. Δείτε εδώ πως:

Οι Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες είναι ένα βιβλίο -κοινωνικό φαινόμενο. Περιλαμβάνει τις ιστορίες 100 αληθινών γυναικών -ηρωίδων που έκαναν την διαφορά σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Οι πριγκίπισσες που περιμένουν τον πρίγκιπα και γυναίκες χωρίς φωνή δεν θα βρείτε στις σελίδες του. Το βιβλίο εικονογραφήθηκε από  60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη και αποτελεί παράδειγμα δημιουργίας της γυναικείας ενότητας.

Το βιβλίο αγαπήθηκε τόσο πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο και έτσι γεννήθηκαν οι Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2 και Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες -100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο.

Οι Ιστορίες της Καληνύχτας για επαναστάτριες ήταν η πηγή έμπνευσης, το ερέθισμα για να ξεκινήσει η δημιουργία συλλογών ή σειρών βιογραφιών σπουδαίων γυναικών. Στόχος των βιογραφικών αυτών ιστοριών είναι να λειτουργήσουν με την σειρά τους ως πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια που θα τις διαβάσουν. Το μήνυμα όλων αυτών των βιβλίων είναι κοινό: κάθε κορίτσι έχει την δυνατότητα να γίνει και να πετύχει ότι ονειρευτεί.

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Οι Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο είναι μια συλλογή βιογραφιών γυναικών που ξεχώρισαν. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από πέντε ετών και άνω. Στις σελίδες τους θα γνωρίσετε γυναίκες που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους γιατί τόλμησαν να είναι διαφορετικές. Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση μαζί με τις δηλώσεις ατόμων που τις γνώρισαν προσδίδουν αμεσότητα και νιώθουμε ότι παίρνουμε μέρος σε μια συζήτηση γνωριμίας.

30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ

30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ

Στο 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ 30 γυναίκες που επηρέασαν την πορεία της ιστορίας και διαμόρφωσαν αλλαγές μας διηγούνται την ιστορία τους σε πρώτο πρόσωπο. Η καθεμία στο δικό της τομέα και με το δικό της τρόπο καταφέρνουν να αλλάξουν τον κόσμο. Θα σε εμπνεύσουν να γίνεις η καλύτερη σου εκδοχή.

Πριγκίπισσα Αθηνά

Πριγκίπισσα Αθηνά

Η πριγκίπισσα Αθηνά δεν είναι μια πριγκίπισσα σαν τις άλλες. Στη σειρά βιβλίων της Στέλλας Κάσδαγλης θα ζήσετε μαζί με την Αθηνά πολλές περιπέτειες. Η Αθηνά είναι μια πριγκίπισσα του σήμερα και σίγουρα δεν περιμένει απλώς ένα πρίγκιπα!

Η Στέλλας Κάσδαγλη εκτός από συγγραφέας της Πριγκίπισσας Αθηνάς και του βιβλίου 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πως μπορείς να τον αλλάξεις και εσύ είναι συνιδρύτρια του Women On Top.Το Women On Top είναι ένας οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας.

Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει

Η Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει μας διηγείται την ιστορία της Αμέλιας Έρχατ.

Η Αμέλια ονειρευόταν να κάνει κάτι σπουδαίο. Κάτι που δεν είχε ξανακάνει κανείς.
Μια ιστορία γραμμένη με τρυφερότητα για τη μικρή Αμέλια Έρχαρτ, που ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει πιλότος. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έγινε και η πρώτη γυναίκα πιλότος που διέσχισε τον Ατλαντικό πετώντας μόνη της. Μια ιστορία για τα παιδικά όνειρα που βγαίνουν αληθινά, για ένα κορίτσι δυνατό και με αυτοπεποίθηση, για το όραμα ενός αξιοθαύμαστου ανθρώπου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

Στο 20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο θα διαβάσετε τις ιστορίες 20 σπουδαίων γυναικών που ακολούθησαν το όνειρο τους όσο αντίξοες κι αν ήταν οι συνθήκες. Ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν εκείνες κυνήγησαν τα όνειρά τους. Η παραμυθένια εικονογράφηση και η δομή του βιβλίου σε κάνουν να νιώθεις ότι ξεφυλλίζεις τα προσωπικά τους ημερολόγια.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τα μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ είναι μια σειρά εικονογραφημένων βιογραφιών γυναικών για παιδιά. Σε κάθε δισέλιδο παρουσιάζεται μια διαφορετική περίοδος της ζωής κάθε γυναίκας. Ομοιοκατάληκτα δίστιχα των δύο προτάσεων αφηγούνται την ιστορία τους. Οι μεγάλες ιδέες τους που έγιναν σχέδια που υλοποίησαν με πείσμα και πίστη ήταν αυτές που τις ξεχώρισαν.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)