Βιβλία,  Έλληνες συγγραφείς,  Ξένοι συγγραφείς

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 3 βιβλία και 5 δραστηριότητες στο σπίτι

Η Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου για το Παραμυθόσπιτο είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Τα βιβλία, οι ιστορίες και τα παραμύθια του το διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του διασημότερου σύγχρονου παραμυθά, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Καθιερώθηκε το 1966 από την  Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) . Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα του Οργανισμού είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του μηνύματος και της αφίσας για αυτή την μεγάλη γιορτή των βιβλίων.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021

Φέτος σειρά είχαν οι Η.Π.Α.  Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και την αφίσα ζωγράφισε ο Roger Mello.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Σκοπός της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου είναι η άναδειξη της σημασίας της ανάγνωσης για την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Το Παραμυθόσπιτο κατέβασε από τα ράφια του και σας προτείνει τα δικά του 3 αγαπημένα βιβλία για αυτή την γιορτή των βιβλιών, μαζί με 5 δραστηριότητες- παιχνίδια αφιερωμένες στο βιβλίο.

Μικρός Οδηγός Βιβλιών

Μικρός Οδηγός Βιβλιών

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο; Ο Έντι είναι οδηγός βιβλίων και είναι έτοιμος να σου δείξει! Ακολούθησε τον στις σελίδες του ” Μικρού οδηγού βιβλίων” και θα ανακαλύψεις έντεκα διαφορετικούς τρόπους για να “διαβάσεις” ένα βιβλίο. Ο “Μικρός οδηγός βιβλίων” δεν είναι ένα αναγνωστικός οδηγός. Είναι ένας οδηγός παιχνιδιού με βιβλία που ήρθε να κεντρίσει την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών. Για εμάς τους μεγάλους είναι μια πρωτότυπη και ευφάνταστη ιδέα παιδικού βιβλίου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου και χωρίς οδηγίες χρήσης προς το παιδί ο “Μικρός οδηγός βιβλίων” αποτυπώνει την πολυδιάστατη φύση των βιβλίων. Με χιούμορ και κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη σε οδηγεί στην ουσία, την καρδιά των βιβλίων. 

Αν ήμουν βιβλίο

Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε σε ένα παιδί όλες αυτές τις διαστάσεις, τους κόσμους που χωράνε στις σελίδες ενός βιβλίου; Δεν υπάρχει πιο άμεση απάντηση, από ένα βιβλίο που θα απαντήσει το ίδιο. Ο συγγραφέας Jose Jorge Letria στο βιβλίο του “Αν ήμουν βιβλίο…” απαντάει εκ μέρους όλων των βιβλίων του κόσμου.

Με οδηγό την υπόθεση- τίτλο “Αν ήμουν βιβλίο…”, ο συγγραφέας ξεναγεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στις καρδιές των βιβλίων. Σε κάθε σαλόνι του βιβλίου, το βιβλίο-ήρωας αποκαλύπτει και ένα διαφορετικό του γνώρισμα, μια ακόμη δυνατότητα ή άλλη μια μορφή δύναμης που κατοικεί ανάμεσα σε εξώφυλλα και οπισθόφυλλα.

Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί

Μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία και πανύψηλα ράφια είναι το τέλειο μέρος για να κρυφτεί ένα βιβλίο που δεν θέλει να διαβαστεί. Για ποιους λόγους όμως έχει αυτήν την επιθυμία; Τι είναι αυτό που θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο και ποιος είναι αυτός που τελικά θα το βοηθήσει να ζήσει μία μεγάλη αποκάλυψη;5 δραστηριότητες για να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία

Οι 5 αγαπημένες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Οι δραστηριότητες που επιλέχθηκαν μπορούν να πραγματοποιηθούν από ένα παιδί αλλά και από περισσότερα, τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά, και φυσικά μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι!

5 δραστηριότητες για να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)