Βιβλία,  Έλληνες συγγραφείς,  Συνεντεύξεις

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022

 Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του διασημότερου σύγχρονου παραμυθά, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Καθιερώθηκε το 1966 από την  Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) . Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα του Οργανισμού είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του μηνύματος και της αφίσας για αυτή την μεγάλη γιορτή των βιβλίων.

Φέτος υπεύθυνο για την αφίσα και το μύνημα ήταν το τμήμα του Καναδά. Το μήνυμα συντάχθηκε από τον συγγραφέα Richard Van Camp. Μορφή στην αφίσα έδωσε η εικονογράφος και συγγραφέας Julie Flett.

Στο φετινό μύνημα τα βιβλία είναι φτερά. Φτερά που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε νέους κόσμους, φτερά που μας ταξιδεύουν, φτερά που διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Με κάθε νέο βιβλίο που διαβάζουμε εφευρίσκουμε ξανά τον εαυτό μας, μέσα από τις σελίδες του.

Για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Παραμυθόσπιτο σας προτείνει:

Παρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (για παιδιά):

Μια εξαιρετική συζήτηση για το παιδικό βιβλίο από www.mothersblog.gr:

3 βιβλία και 5 δραστηριότητες από την περσινή δημοσίευση του Παραμυθόσπιτου:

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει

Το φετινό μύνημα έφερε στο μυαλό μου ένα βιβλίο για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, που περιγράφει πως ένα βιβλίο μπορεί να λειτουργεί σαν ένα ζευγάρι φτέρα:

Ένα βιβλίο παιχνίδι για παιδιά προσχολίκης ηλικίας

Το Ένα βιβλίο παιχνίδι παρουσιάζει στα παιδιά μια άλλη διάσταση του βιβλίου. Το βιβλίο εδώ γίνεται παιχνίδι σε ένα πλαίσιο διάδρασης με το παιδί:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock