0+ ετών,  Uncategorized,  σχολείο

Πάω παιδικό σταθμό

Συγγραφέας: συλλογικό έργο Εικονογράφος: Cocklico Marion Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες: 10

Το Πάω παιδικό σταθμό ανήκει στην σειρά βιβλίων “Μεγαλώνω” των εκδόσεων Παπαδόπουλος. Με χοντρές, χαρτονένιες σελίδες, μικρό κείμενο και εικόνες με παραθυράκια που αγαπούν τα παιδιά είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο προσαρμογής για τα παιδιά που θα πάνε πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ή στο τμήμα των προνηπίων.

Οι χοντρές σελίδες καθιστούν το βιβλίο ανθεκτικό και ιδανικό για ξεφύλλισμα και παιχνίδι. Τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν, αποκαλύπτουν επιπλέον στοιχεία στα παιδιά για το κείμενο και την καθημερινή ζωή στον παιδικό σταθμό. Οι ζωηρώχρομες εικόνες της Cocklico Marion αποτυπώνουν ρεαλιστικά και με λεπτομέρειες τον χώρο του παιδικού σταθμού. Ουσιαστικά σε κάθε σαλόνι του βιβλίου εμφανίζεται ένας διαφορετικός χώρος και ένα διαφορετικό κομμάτι της ρουτίνας του παιδικού σταθμού.

Το βιβλίο ξεκινάει από την πρωινή υποδοχή και κλείνει με την μεσημεριανή αναχώρηση των παιδιών για το σπίτι. Παρουσιάζει στα παιδιά μια ολόκληρη μέρα στο σχολείο. Η προσεγμένη εικονογράφηση λειτουργεί ως ξεναγός στους σχολικούς χώρους. Οι λεπτομέρειες των εικόνων αφορούν τα έπιπλα, τις δραστηριότητες, τα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών, τον εξοπλισμό, την διακόσμηση, τις λειτουργικές επιγραφές ως και τα παιχνίδια που βρίσκονται στις αίθουσες. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες λειτουργούν ως αφορμές για περαιτέρω συζητήσεις όπως και όσα αποκαλύπτουν τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν τα παιδιά. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που αντλούν οι μικροί αναγνώστες από τις εικόνες τους βοηθούν να σχηματίσουν μια θετική εικόνα για τον παιδικό σταθμό, αυτόν τον άγνωστο ακόμη χώρο.

Οι λεπτομέρειες του σχολικού χώρου, των εκφράσεων των παιδιών και των ατόμων που κινούνται στον παιδικό σταθμό προδιαθέτουν θετικά τα παιδιά. Συνθέτουν μια ελκυστική, χαρούμενη εικόνα για το χώρο του σχολείου. Η εικονογράφηση παραμένει ρεαλιστική και εύκολα κατανοητή από τα παιδιά. Τα βοηθά να αντιληφθούν χωρίς δυσκολία τα συναισθήματα των μαθητών του παιδικού σταθμού που εικονίζεται στις σελίδες του βιβλίου.

Στο τέλος κάθε σελίδας θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για την διαδικασία προσαρμογής στο παιδικό σταθμό, από την Δρ.Αμάντα Γκάμερ, συμβούλου ανάπτυξης παιδιών. Το Πάω παιδικό σταθμό είναι ένας οδηγός γνωριμίας με τον παιδικό σταθμό για τα παιδιά. Για τους γονείς είναι ένα σημείο εκκίνησης της απαραίτητης διαδικασία προσαρμογής.

Το μαγικό φιλί και ο Τσέστερ το ρακούν είναι ένα ακόμη παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά στη διαδικασία προσαρμογής τους στο νεο σχολικό περιβάλλον:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock