0+ ετών,  2+ ετών,  3+ ετών,  4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  μουσική,  Ξένοι συγγραφείς

Ο Ρένος: σειρά μουσικών βιβλίων

Ο Ρένος είναι μια εξαιρετική σειρά μουσικών βιβλίων που μπορεί να διαβαστεί από τον πρώτο χρόνο της ζωής ενός παιδιού μέχρι και την προσχολική ηλικία. Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Ρένος, ένας σκύλος που αγαπάει πολύ τη μουσική. Μαζί του τα παιδιά ανακαλύπτουν πολλά μουσικά είδη και δύο μεγάλους συνθέτες: τον Βιβάλντι και τον Μότσαρτ.

Κάθε βιβλίο είναι και μια ξεχωριστή περιπέτεια στον κόσμο της μουσικής. Σε κάθε ιστορία ο Ρένος ανακαλύπτει και ένα διαφορετικό μουσικό είδος. Οι ιστορίες τους πάντα είναι ενδιαφέρουσες. Έχουν ξεκάθαρα αρχή, μέση και τέλος. Η ροή τους δεν κουράζει τον μικρό αναγνώστη. Το κείμενο είναι σύντομο. Έχουμε μια ή δύο προτάσεις σε κάθε σελίδα.

Οι ήχοι και οι μουσικές του βιβλίου είναι αντίστοιχα ένας ή δύο σε κάθε σαλόνι του βιβλίου. Όταν πρόκειται για μουσική ακούμε κομμάτια ή όργανα που ανήκουν στο μουσικό είδος που παρουσιάζεται. Οι ήχοι μπορεί να είναι η κόρνα ενός αυτοκινήτου, ένα ροχαλητό, το νερό που τρέχει ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τα παιδιά πραγματοποιούν συγκρίσεις και διακρίσεις μεταξύ των διάφορων ήχων και της μουσικής του βιβλίου. Το παιχνίδι αυτό τα διασκεδάζει και ανυπομονούν να ακούσουν το νέο ήχο σε κάθε πάτημα.

Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι γεμάτη χρώματα, μορφές και λεποτομέρειες. Παρατηρώντας τις εικόνες του βιβλίου τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε μουσικό είδος. Σε πολλά είδη όπως η ντίσκο και η ροκ ανακαλύπτουν και το αντίστοιχο ενδυματολογικό στυλ. Έτσι συνδέουν τη μουσική με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Πολύ συχνά μέσα από την εικονογράφηση ταξιδεύουμε και σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια μουσικά είδη έχουν τη δική τους πατρίδα.

Ο Ρένος με τους ήχους, τη μουσική και τις περιπέτειες του είναι μια σειρά μουσικών βιβλίων που ξεχωρίζει. Τα παιδιά αγαπούν τις ιστορίες του και μαζί του ταξιδεύουν στον κόσμο της μουσικής.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock