9+ ετών,  Uncategorized,  Έλληνες συγγραφείς

Ο πρίγκιπας στη γυάλινη σφαίρα

Συγγραφέας: Χρήστος Τσεκουρλούκης
Εικονογράφος: Σοφία Κόλια Εκδόσεις: Οσελότος

Ο πρίγκιπας στη γυάλινη σφαίρα είναι ένα ταξίδι- περιπέτεια στο χώρο του φανταστικού. Συνδυάζει στοιχεία της σύγχρονης πραγματικότητας με γνωρίσματα και χαρακτηριστικά των κλασσικών παραμυθιών. Ένα αγόρι του σήμερα ταξιδεύει στον μαγικό, παραμυθένιο κόσμο του βασιλείου της Ίριδας. Ένας πρίγκιπας, ένα στοιχείο, ένα μαγεμένο δάσος, ένα γεράκι προστάτης και μια νεράιδα απαράμιλλης ομορφιάς.

Ο Έρμης γίνεται έντεκα χρονών και παίρνει για δώρο μια γυάλινη σφαίρα. Παρατηρώντας θα ακούσει μια φωνή να τον καλεί μέσα από αυτή και τότε η περιπέτεια του ξεκινά. Ο πρίγκιπας Αντίνοος παγιδεύτηκε από ένα στοιχείο στο μαγεμένο δάσος της γυάλινης σφαίρας και δεν μπορεί να φύγει αν δεν λύσει κάποιος τα μάγια. Ο Έρμης μεταμορφώνεται σε φύλακα του βασιλείου και το ταξίδι του στον κόσμο της Ίριδας ξεκινά.Οι δοκιμασίες που χρειάζεται να περάσει ο ήρωας και οι αντίξοες συνθήκες που θα αντιμετωπίσει είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα των κλασσικών παραμυθιών. Ο παγιδευμένος πρίγκιπας Αντίνοος, που ήθελε να βιώσει από κοντά τον τρόπο ζωής των υπηκόων είναι το πρότυπο του δίκαιου ηγέτη που συναντάμε στα παραμύθια. Ο μικρός Ερμής αναλαμβάνει το ρόλο του γενναίου πολεμιστή με την καθαρή καρδιά που θα αντιμετωπίσει το “κακό” και θα κερδίσει.

Ο πρίγκιπας στη γυάλινη σφαίρα

Η επιλογή ενός μικρού αγοριού για την θέση του θαρραλέου πολεμιστή είναι απροσδόκητη. Η αγνότητα της παιδικής καρδιάς και πηγαία καλοσύνη του Ερμή είναι αυτή που οδηγεί στο αίσιο τέλος της ιστορίας. Το ταξίδι του Ερμή στον κόσμο της Ίριδας εκτός από μια παραμυθένια περιπέτεια, είναι και μια διαδρομή προσωπική. Αγαπημένα πρόσωπα και κομμάτια της οικογενειακής του ιστορίας αποκαλύπτονται μπροστά του στην πορεία της ιστορίας.

Τι είναι το βασίλειο της Ίριδας; Ένας φανταστικός κόσμος; Ένα παραμυθένιος τόπος που γεννά η παιδική φαντασία ή μια παράλληλη διάσταση του κόσμου μας; Μπορεί για κάποιους να είναι και ο Παράδεισος; Ο αναγνώστης είναι αυτός που θα καθορίσει την απάντηση για την φύση αυτού του βασιλείου. Η γραφή του Χρήστου Τσεκουρλούκη έχει την δική της ροή. Με λέξεις προσεκτικά επιλεγμένες δημιουργούνται μπροστά μας ζωντανές εικόνες της ιστορίας.

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

https://ocelotos.gr/el/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85-men-gr.html?fbclid=IwAR0ZHxi1XuTtQqxG3X2j9IDq3wmf9WWWx-jbuz6Zbq_pAs2DPBF0153Eh2M#!/%CE%9F-%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B1/p/317186380/category=1998867

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)