4 + ετών,  Uncategorized,  Έλληνες συγγραφείς

Ο Πιλοτίμος

Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου
Εικονογράφηση: Δανάη Δημητρακοπούλου
Εκδόσεις:  iWrite
Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου
Εικονογράφηση: Δανάη Δημητρακοπούλου
Εκδόσεις: iWrite

Ο Πιλοτίμος είναι ένα πρόβατο με ένα μεγάλο όνειρο. Είναι ένα πρόβατο που ονειρεύεται να πετάξει. Ο Πιλοτίμος πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Όμως ο φίλος του ο Μάνος το κατσικάκι σκέφτεται ότι ίσως δεν είναι τόσο τρελό όνειρο τελικά. Ο Μάνος για να βοηθήσει τον φίλο του έχει ένα σχέδιο! Οι “αερομεταφορές” στο δάσος ξεκινούν, άλλα ένας τραυματισμός του Μάνου τις διακόπτει. Ο Πιλοτίμος μεταφέρει στο πιτς φυτίλι, “πετώντας” τον Μάνο στους ανθρώπους για να περιποιηθούν το τραύμα. Μετά από το ατύχημά του, και ο Μάνος το κατσικάκι βρίσκει το θάρρος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου
Εικονογράφηση: Δανάη Δημητρακοπούλου
Εκδόσεις:  iWrite

Ο Πιλοτίμος είναι ένα παραμύθι για τα όνειρα, την πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας. Ο Πιλοτίμος ονειρεύεται να πετάξει αλλά δεν έχει το απαιτούμενο θάρρος και την πίστη στον εαυτό του για να το δοκιμάσει. Εδώ αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο η φιλία!

Ο Μάνος το κατσικάκι που είναι φίλος του ήρωα, πιστεύει αληθινά σε αυτόν. Ως καλός και αφοσιωμένος φίλος θέλει το καλύτερο για αυτόν. Οι φίλοι πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν ακόμη και όταν εμείς δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας. Μέσα από την βοήθεια που προσφέρει ο Μάνος στον Πιλοτίμο βρίσκει το κουράγιο να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει και το δικό του όνειρο!

Κυνηγώντας ένα όνειρο…
Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου
Εικονογράφηση: Δανάη Δημητρακοπούλου
Εκδόσεις:  iWrite

Η ιστορία του Πιλοτίμου μας θυμίζει ότι δεν έχει τελικά πάντα τόση σημασία να πετύχουμε. Στο ταξίδι της πραγματοποίησης του ονείρου μας, μπορεί να ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας. Το νέο μας στοιχείο θα μας οδηγήσει σε μια νέα, διαφορετική εκδοχή του ονείρου μας. Αυτή η νέα εκδοχή μπορεί να είναι πιο ικανοποιητική και πιο ταιριαστή για εμάς στην πραγματικότητα. Το κυνήγι των ονείρων είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού. Κάθε όνειρο είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και τα πάντα, όπως και οι ίδιοι μπορούμε να αλλάξουμε.

Συνέντευξη με την συγγραφέα Μανταλένα Οικονόμου

Συνέντευξη με την συγγραφέα Μανταλένα Οικονόμου

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)