3+ ετών,  Uncategorized,  Ζωγραφική,  Ξένοι συγγραφείς

Ο κήπος του Ματίς

Ο “κήπος του Ματίς” είναι ένα βιβλίο υψηλής και μοντέρνας αισθητικής με θέμα την τέχνη. Ο κ. Ματίς είναι ο πρωταγωνιστής μας. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην τελευταία δημιουργική περίοδο του Ματίς προς τη δύση της ζωής του.

Το 1941 ο Άρνι διαγνώστηκε με καρκίνο και έτσι έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα. Την περίοδο αυτή της ζωής ξεκινάει την ενασχόλησή του με την τεχνική του κολάζ. Το διάστημα αυτό δημιουργεί μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά έργα του με την τεχνική της χαρτοκοπτικής.
Ο Ματίς ασχολήθηκε με το κόψιμο λευκών και πολύχρωμων χαρτιών και την δημιουργία νέων έργων από αυτά τα αποκόμματα.

Στο βιβλίο απεικονίζεται αυτή η περίοδος της ζωής του καλλιτέχνη. Με μορφή παραμυθιού το κείμενο παρουσιάζει αυτό το κομμάτι της βιογραφίας του Ματίς. Οι μικροί αναγνώστες παρακολουθούν την πορεία ανακάλυψης του κολάζ από τον “παππού” Ματίς του βιβλίου. Από το πρώτο κομμάτι χαρτί που κόβει και του θυμίζει ένα περιστέρι, μέχρι τα περίτεχνα πολύχρωμα έργα του. Με επαναλαμβανόμενα μοτίβα και ζωντανά χρώματα γεμάτα ένταση, γεννιούνται συνθέσεις γεμάτες ζωή.

O “κήπος του Ματίς” είναι πηγή έμπνευσης για :

  • τα δικά σας μοτίβα
  • τα δικά σας κολάζ
  • και την επαφή με τη χαρτοκοπτική

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ένα ξεχωριστό διαμάντι. Οι εικόνες ακολουθούν τη λογική της τεχνοτροπίας του κολάζ. Κάθε “κομμάτι” που συνθέτει την εικόνα έχει άλλο χρώμα, Οι γραμμές του αν και ξεκάθαρες, παραμένουν ρευστές δίνοντας την ψευδαίσθηση της κίνησης και της ροής. Η ίδια η εικονογράφηση παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής του Ματίς.

Σε φύλλα αναδιπλούμενα και κανονικές σελίδες παρατίθενται οχτώ πραγματικοί πίνακες του Ματίς. Οι πίνακες έχουν ενσωματωθεί στην αφήγηση. Λειτουργούν ως κανονικό κομμάτι της ιστορίας.

Τα δικά μας κολάζ με έμπνευση από τον κ. Ματίς:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock