Uncategorized,  Βιβλία,  Δραστηριότητες

Ο Άγιος Βαλεντίνος: τι είναι η αγάπη;

Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για την αγάπη. Τα παραμύθια και οι ιστορίες για ακόμη μια φορά είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να τους εξηγήσουμε πόσα διαφορετικά είδη αγάπης υπάρχουν και πως το πιο όμορφο και δυνατό πράγμα στην ζωή μας είναι η αγάπη.

Τα δύο παιχνίδια της αγάπης και μια κάρτα σε σχήμα καρδιάς θα μας βοηθήσουν να βρούμε τι αγαπάμε εμείς.

Παιδικά βιβλία για την αγάπη

Η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία
Η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία

♥️Πώς θα εξηγήσουμε σε ένα παιδί που θα μας ρωτήσει τι είναι η αγάπη; , τι είναι ο έρωτας ; , τι είναι η φιλία; τι πραγματικά είναι αυτά τα συναισθήματα❓ “Η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία” είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Μέσα στις σελίδες του συγκεντρώνει τα πιστεύω όλο του κόσμου για τα τις τρεις μορφές αγάπης που καθορίζουν την ζωή μας. Μέσα από αυτό το ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου και στα βιώματά σου αναδομείς, θυμάσαι ή δημιουργείς τις προσωπικές σου ιδέες για την αγάπη.♥️

Καρδιά μου
Καρδιά μου της Isabel Martins

Δεν υπάρχει δυνατότερη μορφή αγάπης από την μητρική. Για κάθε μητέρα τα παιδιά της είναι η καρδιά της. Με αφοπλιστική απλότητα σε μερικές μικρές προτάσεις η Martins καταφέρνει να περιγράψει το μεγαλείο της μητρικής αγάπης.

Μάντεψε πόσο σ’αγαπώ
Μάντεψε πόσο σ'αγαπώ

Η αγάπη ενός πατέρα για το παιδί του δεν έχει όρια. Το Μάντεψε πόσο σ’αγαπώ είναι το πιο γλυκό και τρυφερό παραμύθι για την απεραντοσύνη της πατρικής αγάπης.

Τα παιχνίδια της αγάπης

Το παιχνίδι του “αγαπώ”

Πόσα είναι αυτά που αγαπάμε; Ήρθε η ώρα να τα πούμε. Το παιχνίδι του “αγαπώ” θα είναι ο οδηγός μας. Εκτυπώνουμε τις κάρτες, τις ανακατεύουμε και τις γυρνάμε ανάποδα.

Παραλλαγές

Με τη σειρά κάθε παίκτης τραβά μια κάρτα και συμπληρώνει την πρόταση που είναι γραμμένη πάνω.

Αν έχουμε ομάδα παιδιών ο εμψυχωτής παρουσιάζει μια μια τις κάρτες και τα παιδιά με τη σειρά συμπληρώνουν την πρόταση.

Κάντε την εγγραφή σας για να λάβετε το αρχείο pdf στο mail σας.

  Αν είστε ήδη εγγεγραμμένοι , θα βρείτε το αρχείο στα mail σας.

  Το λουλούδι της αγάπης

  Το “λουλούδι της αγάπης” είναι  ένα ομαδικό παιχνίδι. Συγκεντρωνόμαστε και καθόμαστε κάτω σε έναν κύκλο. Ο εμψυχωτής ξεκινά πρώτος. Κρατά το λουλούδι της αγάπης και το δίνει στον διπλανό του λέγοντας τι του αρέσει σε αυτόν ή γιατί μπορεί να τον αγαπάει (ανάλογα με το είδος και το δέσιμο της ομάδας, επιλέγουμε). Το λουλούδι μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε λουλούδι μας αρέσει ή ένα λουλούδι-καρδιά που θα έχουμε φτιάξει. Η δραστηριότητα αυτή ανάλογα με τη διαμόρφωσή της, στοχεύει στην ενδυνάμωση των σχέσεων των μελών της ομάδας ή στη γνωριμία τους. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, το κάθε παιδί μπορεί να δημιουργήσει το δικό του λουλούδι της αγάπης για να το χαρίσει σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Η κατασκευή του λουλουδιού μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως ξεχωριστή δραστηριότητα. 

  Αυτά που αγαπώ στην καρδιά μου τα κρατώ

  Σε μια κάρτα σε σχήμα καρδιά που δένει με κορδέλα, γράφουμε και “κλείνουμε” όλα όσα αγαπάμε.

  Το πατρόν σε σχήμα σε καρδιάς:

  Σε ένα χαρτόνι τσακισμένο στα δύο σχεδιάζουμε και κόβουμε την καρδιά.

  Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

  Ads Blocker Detected!!!

  Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)