3+ ετών,  Uncategorized,  Έλληνες συγγραφείς

Μικρός οδηγός βιβλίων

Μικρός οδηγός βιβλίων, Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα                      Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη Εκδόσεις: Ίκαρος

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο; Ο Έντι είναι οδηγός βιβλίων και είναι έτοιμος να σου δείξει! Ακολούθησε τον στις σελίδες του ” Μικρού οδηγού βιβλίων” και θα ανακαλύψεις έντεκα διαφορετικούς τρόπους για να “διαβάσεις” ένα βιβλίο. Ο “Μικρός οδηγός βιβλίων” δεν είναι ένα αναγνωστικός οδηγός. Είναι ένας οδηγός παιχνιδιού με βιβλία που ήρθε να κεντρίσει την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών. Για εμάς τους μεγάλους είναι μια πρωτότυπη και ευφάνταστη ιδέα παιδικού βιβλίου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου και χωρίς οδηγίες χρήσης προς το παιδί ο “Μικρός οδηγός βιβλίων” αποτυπώνει την πολυδιάστατη φύση των βιβλίων. Με χιούμορ και κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη σε οδηγεί στην ουσία, την καρδιά των βιβλίων. Η αίσθηση που σου αφήνει το βιβλίο προσομοιάζει αυτή του “Αν ήμουν βιβλίο” του Jose Jorge Letria. Έχουμε δύο φανταστικά βιβλία για όλους τους λάτρεις των βιβλίων.

 Η Σταυρούλα Παγώνα με σύντομες προτάσεις που κυριολεκτούν ή δημιουργούν σουρεαλιστικές εικόνες, με τη χρήση μεταφορών, μας δείχνει πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με ένα βιβλίο, αλλά και πόσο καλός σύντροφος είναι ένα βιβλίο. Το βιβλίο όπως και ένας καλός φίλος μας προσφέρει επιλογές, βοήθεια, ξεχωριστές εμπειρίες και στιγμές. Ως σύντροφος στο παιχνίδι μας μεταφέρει στον φανταστικό σύμπαν του παιδικού παιχνιδιού και δείχνει στα παιδιά πως μπορούν τα βιβλία να γίνουν παιχνίδια.

Εικονογράφηση

Πολύ συχνά χρησιμοποιεί φράσεις-κλισέ που έχουν συνδεθεί άμεσα με την αναγνωστική εμπειρία, αλλά μέσα από την εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη αποκτούν μια νέα ονειρική διάσταση.

Ένα βιβλίο σου ανοίγει μια πόρτα σε έναν φανταστικό κόσμο.

Μικρός οδηγός βιβλίων, Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα                      Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη

Η εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη έχει την δική της μίνιμαλ, μοντέρνα αισθητική. Σε ολόλευκα σαλόνια ζωγραφίζει με ξυλομπογίες τις εικόνες που δίνουν ουσία και διαστάσεις στις προτάσεις της συγγραφέως. Αποτυπώνει κυριολεξίες και μεταφορές με απλότητα και ευαισθησία που αγγίζει τον αναγνώστη. Μέσα από τις εικόνες του “μικρού οδηγού βιβλίου” ταξιδεύουμε στα δικά μας βιώματα και τις αναμνήσεις με τα αγαπημένα μας βιβλία. Παράλληλα παίρνουμε ιδέες για νέες περιπέτειες στις σελίδες των βιβλίων μας. Η καθαρότητα των εικόνων που συνθέτει το κατάλευκο φόντο, οι ξεκάθαρες, λιτές γραμμές και τα παλ χρώματα είναι τα χαρακτηριστικά που υπογράφουν το στυλ της εικονογράφου. Η απλότητα της εικονογράφησης με το πολυεπίπεδο νόημα είναι η αντίθεση-κλειδί που κερδίζει την αγάπη μας.

Ο “Μικρός Οδηγός Βιβλίων” είναι ένας οδηγός παιχνιδιού, ένα παιδικό βιβλίο με φιλαναγνωστικό χαρακτήρα και εικόνες που μιλούν με αμεσότητα στον αναγνώστη. Ο “Μικρός Οδηγός Βιβλίων” θα μπορούσε να είναι ο ταξιδιωτικός μας οδηγός στον κόσμο των βιβλίων.

Μπορεί ακόμη να θέλεις να διαβάσεις:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)