'Ανοιξη,  3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  κατασκευές,  Ξένοι συγγραφείς

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Συγγραφή & Εικονογράφηση: Eric Carle
Εκδόσεις: Kαλειδοσκόπιο

Το βιβλίο του Eric Carle” Μια κάμπια πολύ πεινασμένη” ανήκει στα κλασσικά αγαπημένα παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ο αξεπέραστος παραμυθάς Eric Carle μας διηγείται πως μια κάμπια γίνεται πεταλούδα, απαριθμεί τις μέρες της εβδομάδας και μας θυμίζει τα “όχι” και τα “ναι” της διατροφής. Η εικονογράφηση σήμα-κατατεθέν του βιβλίου είναι παγκοσμίως γνωστή. Η ξέχωρη τεχνική της είναι η προσωπική υπογραφή του δημιουργού που μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τα έργα του από την πρώτη ματιά. Η ευρηματικότητα και η σύνθεση της ιστορίας σε συνδυασμό με την εναλλαγή του μεγέθους των σελίδων μας παρουσιάζουν την πορεία της κάμπιας προς την μεταμόρφωση. Άπειρες είναι οι δραστηριότητες που ξεκινούν από αυτή εδώ την κάμπια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη” είναι το πιο γνωστό βιβλίο του Eric Carle σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι δραστηριότητες που μπορούμε να σχεδιάσουμε με σημείο εκκίνησης το βιβλίο ποικίλουν. Επιλέγουμε κάποια από τις θεματικές που αναφέρονται στο βιβλίο και ξεκινάμε! Μπορείτε να ανακαλύψετε πλούσιο παιδαγωγικό υλικό ελεύθερης χρήσης στο διαδίκτυο, όπως και να εφαρμόσετε project που ήδη έχει δοκιμάσει κάποιος. Ακόμη και η ανάγνωση της ιστορίας μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι. Το Παραμυθόσπιτο σας δείχνει τις δικές του δραστηριότητες για το βιβλίο.

Υλικό διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του συγγραφέα: https://eric-carle.com/resources/downloads-and-activities/

Ακούστε την ιστορία εδώ
Και εδώ μπορείτε και να την δείτε 🙂

Μια κάμπια στην τάξη μας!

“Μια κάμπια πολύ πεινασμένη” έφτασε στην τάξη μας. Μας διάβασε την ιστορία της και μετά τα παιδιά, αφού ακόμη πεινούσε, την τάισαν με όλα τα φαγητά που συναντήσαμε στην ιστορία της. Η κάμπια μας έλεγε τι μέρα ήταν και τα παιδιά που κρατούσαν τα τρόφιμα που έφαγε εκείνη την ημέρα την τάιζαν.

Η κάμπια μας ήταν αυτή:

Και τα τρόφιμα που της δώσαμε να φάει ήταν απλές ζωγραφιές σε κομμάτια χαρτί:

Θα μου πεις την ιστορία της κάμπιας;

Η φίλη μας η κάμπια ετοίμασε μερικές ζωγραφιές για να τις στείλει στους φίλους της. Μπορούμε να παίξουμε με τρεις τρόπους μαζί τους:

  1. Βάζουμε τις ζωγραφιές στην σειρά
  2. Διηγούμαστε μόνοι μας την ιστορία της κάμπιας
  3. Μετράμε τι έχει φάει η κάμπια

Ο κρυμμένος θησαυρός της κάμπιας

Η κάμπια της τάξης μας ( τα παιδιά την ονόμασαν Φανή) έκρυψε στην αίθουσα πάρα πολλούς πράσινους κύκλους. Τα παιδιά έπρεπε να τους βρουν για να φτιάξουμε την δική μας κάμπια που θα κουβαλήσει τα ονόματά τους.Οι πεταλούδες μας

Φυσικά δεν γινόταν να μην φτιάξουμε και τις δικές μας πεταλούδες! Τραγουδήσαμε “Μια ωραία πεταλούδα” και πετάξαμε με τα φτερά τους από λουλούδι σε λουλούδι.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock