2+ ετών,  Βιβλία,  Ξένοι συγγραφείς

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη παίζει κρυφτό με τα άγρια ζώα

Συγγραφή & Εικονογράφηση: Eric Carle
Έκδοση: Καλειδοσκόπιο

Η πολύ πεινασμένη (και διάσημη) κάμπια του Eric Carle ξεκινά για μια νέα περιπέτεια. Η κάμπια που αγαπήσαμε αυτή τη φορά επισκέπτεται τη σαβάνα για να παίξει κρυφτό με τα άγρια ζώα. Το παιχνίδι μόλις άρχισε…

Η κάμπια ανακαλύπτει τα άγρια ζώα, που κρύβονται, κάθε φόρα που ο αναγνώστης ανοίγει ένα παραθυράκι. Το βιβλίο έχει σελίδες από χοντρό χαρτόνι και ανοιγόμενα παραθυράκια- κρυψώνες για τα ζώα. Η κάμπια μας γνωρίζει τα άγρια ζώα της σαβάνας. Κάθε ζώο παρουσιάζεται στο φυσικό του περιβάλλον. Οι κρυψώνες που χρησιμοποιούν τα ζώα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τους χώρου.

Το “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη παίζει κρυφτό με τα άγρια ζώα” είναι ένα βιβλίο εξερεύνησης του οικοσυστήματος των άγριων ζώων. Λιοντάρια, ζέβρες, ιπποπόταμοι και άλλα είδη βρίσκονται στις σελίδες αυτού εδώ του βιβλίου. Τα παιδιά εξερευνούν την άγρια φύση άμεσα ανοίγοντας και κλείνοντας τα παραθυράκια σε κάθε σελίδα. Οι κρυψώνες είναι πολλές και το παιχνίδι διασκεδαστικό. Μια ανάγνωση δεν είναι αρκετή. Τα παιδιά ζητούν να το διαβάσουμε ξανά για να παίξουν πάλι. Πάντα τα βιβλία με παραθυράκια είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα μικρά παιδιά. Συχνά είναι το πρώτο είδος βιβλίων που χρησιμοποιούμε για την εισαγωγή των παιδιών στο χώρο του βιβλίου.

Η εικονογράφηση του Eric Carle για ακόμη μια φορά μας οδηγεί στον φανταστικό του κόσμο. Πολλά και έντονα χρώματα και γνώριμες μορφές δημιουργούν πολύχρωμα τοπία γεμάτα ζωή. Το κείμενο είναι σύντομο και ρυθμικό με μορφή στίχων. Το παιδί παρακολουθεί με ευκολία και εντοπίζει τα ζωάκια. Στο τέλος ψάχνει για την πρωταγωνίστρια κάμπια που κρύφτηκε και αυτή.

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)