e-book,  Uncategorized

Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο

Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο, συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Το “Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο” είναι μια έκδοση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει σκοπό να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον covid. Το e-book είναι το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού «ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ και ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ» που ξεκίνησε φέτος το Μάρτιο με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν την δική τους αλήθεια για τις αλλαγές που έφερε στην παγκόσμια πραγματικότητα ο κορονοϊός. Το βιβλίο περιλαμβάνει το κείμενο και τις εικόνες 121 παιδιών από Ελλάδα και Κύπρο. Τα κείμενα και οι εικόνες αποτυπώνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την νέα καθημερινότητα του lock down, της μάσκας και της κοινωνικής απόστασης.

Το “Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο” έχει συγκεντρώσει τις ιστορίες και τις ζωγραφιές παιδιών προσχολικής ηλικίας και παιδιών όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου. Μέσα από αυτή την συλλογή ιστοριών αντιλαμβανόμαστε τον διαφορετικό τρόπο αντίληψης για τον covid και τις αλλαγές στην ζωή μας. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο θα βρείτε μικρά παραμύθια και ιστορίες, ποιήματα και γράμματα και κόμικς.

Κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του, επιλέγει τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα για να εκφραστεί. Μέσα στα κείμενα τους βλέπουμε ότι τονίζουν, το καθένα σημεία και πτυχές της ζωής που άλλαξαν και η αλλαγή τους επηρέασε περισσότερο. Ο τρόπος που οι λέξεις τους μας μεταφέρουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους είναι αφοπλιστικός. Ανησυχία, φόβος, πίστη, θάρρος, ανυπομονησία, αγάπη και ελπίδα περνάνε από την καρδιά τους στην δική μας. Η κατανόηση και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες του “Μένουμε σπίτι” και στους περιορισμούς μας συγκινεί. Το χάρισμα της προσαρμοστικότητας των παιδιών και η φαντασία τους βρίσκουν λύσεις εκεί που εμείς βλέπουμε αδιέξοδα. Είναι φύσει και θέσει αισιόδοξα, έχουν την πίστη και την επιμονή που τους χαρίζουν την ελπίδα για το αύριο.

Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο, Covid-19

Οι εικόνες των παιδιών που γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου είναι μικρά αριστουργήματα. Χρώματα, υλικά, τεχνικές ανακατεύονται για να εκφράσουν τα συναισθήματα των παιδιών- εικονογράφων. Στις σελίδες του e-book θα βρείτε εικόνες που μιλούν από μόνες τους! Σου μεταδίδουν ευθέως και με ακρίβεια συναισθήματα που εμείς οι μεγάλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να εκφράσουμε, σε καθηλώνουν. Το κυριότερο όμως είναι ότι καταφέρνουν να πυροδοτήσουν τις σκέψεις και τα αισθήματά τους. Αξιοσημείωτη είναι η ποικιλία των εικόνων. Στο “Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο” θα βρείτε σκίτσα με μολύβι, ζωγραφιές με μαρκαδόρους και τέμπερες, εικόνες που θυμίζουν πίνακες σύγχρονης τέχνης, κομμάτια από κόμικς και εικόνες που σίγουρα θα μπορούσαν να δημοσιευτούν ως αφίσες σε καμπάνιες κατά του covid.

Η φαντασία των παιδιών σε συνδυασμό με “την παιδική ματιά” που έχει την δική της εντελώς ξεχωριστή οπτική, συνθέτουν ιστορίες όπου ο covid είναι φάντασμα, εξωγήινος ,επιστήμονας και πολλά άλλα ακόμη. Οι μικροί συγγραφείς σχολιάζουν με ρεαλισμό και ευαισθησία την καθημερινή τους ζωή με τον covid, κλείνοντας τα κείμενα και τις ιστορίες πάντα με ελπίδα! Ελπίδα για ένα μέλλον covid -free, ένα μέλλον που θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! Το happy end είναι συνώνυμο της παιδικής αισιοδοξίας, είναι το ζητούμενο της ασφαλείας που πάντα αποζητούν τα παιδιά στα παιδικά παραμύθια και τις ιστορίες αλλά και στη ζωή τους.

Θα βρείτε το e-book εδώ: https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/me-ti-skepsi-mou-agaliazw-ton-kosmo

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)