6 + ετών,  Uncategorized,  διάστημα,  Δραστηριότητες

Μαθαίνω και εξερευνώ: Το διάστημα

Μαθαίνω και εξερευνώ: Το διάστημα, Εκδόσεις Ψυχογιός
Συλλογικό έργο Εκδόσεις: Ψυχογιός

Το “Μαθαίνω και εξερευνώ: Το διάστημα” είναι ένα μικρό βιβλίο γνώσεων και ένα τεράστιο παζλ για το διάστημα. Στις σελίδες τους θα ανακαλύψεις τι είναι οι γαλαξίες, οι μετεωρίτες και τα νεφελώματα. Θα συναντήσεις αστέρια, κομήτες και μαύρες τρύπες. Θα γνωρίσεις τους πλανήτες και τις θέσεις τους στο ηλιακό σύστημα. Θα επισκεφτείς το φεγγάρι και θα μάθεις ποιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί. Τι είναι ο διαστημικός σταθμός; Αυτή και πολλές από τις ερωτήσεις σου για τους αστροναύτες και τα διαστημικά ταξίδια θα βρουν απαντήσεις στις σελίδες του μικρού αυτού βιβλίου.

Όλα όσα γνώρισες στις σελίδες του βιβλίου συγκεντρώνονται στο τεράστιο παζλ των 205 κομματιών του διαστήματος. Το παζλ αποτελεί μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που ακονίζει την παρατηρικότητα, τον χωρικό συλλογισμό, τη λογική, την αφηρημένη και την κριτική σκέψη, την αντίληψη, την φαντασία, την δημιουργικότητα αλλά και το συντονισμό ματιού- χεριού.

Με στρογγυλεμένες πλευρές και γωνίες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Πλανήτες, άστρα και διαστημικά οχήματα θα τα βρείτε αποτυπωμένα, με έντονα χρώματα, στα υψηλής ποιότητας κομμάτια του παζλ. Η ολοκλήρωση του παζλ είναι η μια ευκαιρία για συζήτηση. Αναγνωρίζουμε τους πλανήτες και μιλάμε για τους αστροναύτες και τα διαστημόπλοια. Αν κάτι μας κινήσει την περιέργεια αναζητάμε τις αντίστοιχες πληροφορίες στο βιβλίο. Ακόμη το παζλ μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις δικές μας διαστημικές δημιουργίες αλλά και για περαιτέρω έρευνα και ενασχόληση με το θέμα το διαστήματος.

Το “Μαθαίνω και εξερευνώ: Το διάστημα” είναι μια πραγματική εξερεύνηση στον κόσμο του διαστήματος. Το παιδί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκτά πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για το διάστημα που θα εντείνουν το ενδιαφέρον του για το θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)