6 + ετών,  Uncategorized,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Μέλισσες

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Wojchiech Grajkowski
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ
Piotr Socha
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Μικρή Σελήνη

Οι μέλισσες είναι μια πλήρης παιδική εγκυκλοπαίδεια για να εξερευνήσουν τα παιδιά τον κόσμο των μελισσών. Μέσα από τις σελίδες της τα παιδιά μπορούν να λύσουν όλες τις απορίες τους για τις μέλισσες. Ανακαλύπτουν στοιχεία και πληροφορίες για την ζωή των μελισσών και ακολουθούν την πορεία τους στο χρόνο. Όλα τα θέματα που αφορούν τις μέλισσες βρίσκονται στις σελίδες αυτού του τεράστιου βιβλίου. Το τεράστιο αυτό βιβλίο είναι ο φύλακας της γνώσης των μελισσών!   

Η ζωή της μέλισσας

Ο φανταστικός κόσμος των μελισσών ξετυλίγεται σελίδα σελίδα. Πρώτα από όλα μαθαίνουμε πως είναι το σώμα των μελισσών. Που ζούνε; Τι είναι η κυψέλη;  Γιατί είναι τόσο πολυάσχολες και γιατί έχουν μόνο βασίλισσα;  Οι ρόλοι και οι δουλειές στην κοινωνία των μελισσών είναι πολλές, αλλά σε αυτό το βιβλίο θα τις βρεις όλες. Οι μέλισσες έχουν φίλους και εχθρούς στην φύση και θα τους γνωρίσουμε. Τα λουλούδια τις χρειάζονται για να εξαπλωθούν και τα φρούτα και τα λαχανικά για να αναπτυχθούν. Ένας μελισσοκόμος  μας προσλαμβάνει για βοηθούς και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή του μελιού από τις φίλες μας τις μέλισσες. Παράλληλα με όλα αυτά ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο παρέα με τις μέλισσες.Η ιστορία των μελισσών

Η ιστορία των μελισσών ξεκινάει 100 εκατομμύρια χρόνια πίσω!  Οι άνθρωποι τις γνώρισαν την εποχή των σπηλαίων και από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Οι αρχαίοι πολιτισμοί Ρωμαίοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι ξεχώριζαν τις μέλισσες που κατείχαν ιδιαίτερα σημαντική θέση στην κουλτούρα τους. Οι Σλάβοι και βυζαντινοί αυτοκράτορες τις τιμούσαν στις παραδόσεις τους. Σήμερα πια οι μέλισσες ζουν και σε μεγαλουπόλεις.  Η μελισσοκομία έχει εξελιχθεί αλλά λόγω της κλιματικής αλλαγής και του σύγχρονου τρόπου ζωής οι μέλισσες κινδυνεύουν. Ήρθε η ώρα εμείς οι άνθρωποι που ξέρουμε τόσα  για αυτές να τις προστατέψουμε!

Το τεράστιο μέγεθος του βιβλίου σε συνδυασμό με την υπέροχη εικονογράφηση του μαγεύουν το παιδί με την πρώτη ματιά.  Οι λεπτομέρειες και το μέγεθος των εικόνων, η ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων και η ζωντάνια των φιγούρων και των μορφών  αιχμαλωτίζουν το παιδί στον μαγικό κόσμο των μελισσών.  Η ακρίβεια στην απεικόνιση της ανατομίας των μελισσών, των κυψελών και όλων των στοιχείων ακόμη και των πιο μικρών λεπτομερειών γύρω από τις μέλισσες είναι εκπληκτική.  Η αρμονική και ευχάριστη αισθητική των εικόνων και της δομής κάνουν την ανάγνωση απολαυστική.

Η δομή των σελίδων με το 80%  των επιφανειών τους να καλύπτεται από την εικόνα επιτρέπει στα παιδιά να εντοπίζουν κάθε στοιχείο που δίνεται στο κείμενο στην εικόνα.  Το πλαίσιο που αγκαλιάζει εικόνες και κείμενο σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα της σελιδοποίησης εντείνουν την αίσθηση πως κρατάς στα χέρια σου ένα βιβλίο -φύλακα της γνώση σαν αυτά που συναντάμε στα παιδικά παραμύθια.

Οι «μέλισσες» είναι η ωραιότερη και πιο πλήρης θεματική εγκυκλοπαίδεια για τον κόσμο των μελισσών.  Κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους με κείμενο απλό, κατανοητό αλλά περιεκτικό λύνει όλες τις απορίες σου για τις μέλισσες. Μυεί τα παιδιά στην ιδέα της εγκυκλοπαίδειας που τους είναι σχεδόν άγνωστη την εποχή του διαδικτύου. Δεν θα χρειαστεί να αναζητήσεις πληροφορίες πουθενά αλλού. Η ξενάγηση στον κόσμο των μελισσών ξεκινά!

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)