2+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Mάντεψε τι; που ; ποιος ;

Συγγραφή & Εικονογράφηση: Guido Van Genechten
Έκδοση: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Η σειρά βιβλίων “Mάντεψε τι; που ; ποιος ; ” είναι μια σειρά βιβλίων – παιχνίδι για παιδιά από 2 ετών. Σκοπός του παιχνιδιού σε κάθε βιβλίο είναι να μαντέψει το παιδί τι κρύβεται πίσω από την διπλή- ανοιγόμενη σελίδα στην μια πλευρά του βιβλίου. Πάμε να παίξουμε;

Μάντεψε που;

Στο ” Μάντεψε που; ” τα παιδιά αναζητούν μέρη που αφορούν το κάθε ζώο που εμφανίζεται. Σε κάθε δισέλιδο του βιβλίου έχουμε και από ένα διαφορετικό ζώο με μια καινούργια ερώτηση για απάντηση. Το κείμενο περιορίζεται στην ερώτηση και στην απάντησή της. Το παιχνίδι βρίσκεται στην έξυπνη εικονογράφηση και στην διαρρύθμιση του βιβλίου.

Μάντεψε ποιος;

Στο “Μάντεψε ποιος; ” με έξυπνες ερωτήσεις – γρίφους, που δίνουν έναν στοιχείο -χαρακτηριστικό, οι μικροί αναγνώστες καλούνται να μαντέψουν ποιο είναι το ζώο που κρύβεται στην διπλωμένη σελίδα. Τα χαρακτηριστικά για κάθε ζώο είναι αστεία και χαριτωμένα.

Μάντεψε τι;

Το ” Μάντεψε τι; ” περιλαμβάνει τις πιο δύσκολες μαντεψιές. Σε κάθε σελίδα τα παιδιά κάνουν υποθέσεις με τι μοιάζει το αντικείμενο που παρουσιάζεται. Η φαντασία δουλεύει και οι πιθανές παρόμοιες μορφές είναι άπειρες. Ποια κρύβεται στην διπλωμένη σελίδα;

Ο Guido Van Genechten δημιούργησε για μια ακόμη φορά μια σειρά βιβλιών – παιχνιδιών. Η ευρηματική ιδέα ενός παιχνίδιου μαντέματος σε μορφή βιβλίου είναι δυνατή μόνο μέσα από την διαφορετική του οπτική που αποτυπώνεται στην εικόνογραφηση. Οι μορφές είναι απλές, χωρίς πολλές λεπτομέρειες που θα αποσυντόνιζαν τον αναγνώστη αυτής της ηλικίας. Έχουν όμορφα, ζωντανά χρώματα και μονόχρωμο φόντο.

Το περιορισμένο κείμενο, που παράλληλα είναι παιχνίδι, ευνοεί την πρώτη επαφή των παιδιών με το βιβλίο ως ένα διασκεδάστικο αντικείμενο. Οι ερωτήσεις είναι απλές και εύκολα κατανοητές. Κάθε παιδί μπορεί να παίξει, αλλά και να ξεφυλλίσει το βιβλίο μόνο του.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock