3+ ετών,  Uncategorized,  αγάπη,  Ξένοι συγγραφείς

…Κι αν πέσεις θα σε πιάσω

Κι αν πέσεις θα σε πιάσω
Συγγραφή: Mark Sperring
Εικονογράφηση: Layn Marlow
Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο

Η λέξη σ’αγαπώ εμπεριέχει μια ποικιλία ρημάτων. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το προσέχω όπως και το προστατεύω. Περιφραστικά θα χωρούσαμε και τα δύο αυτά ρήματα σε μια φράση:Κι αν πέσεις θα σε πιάσω.

To …Κι αν πέσεις θα σε πιάσω είναι ένα τρυφερό παραμύθι για το πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε προστατευμένοι, ασφαλείς. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι να προσέχουμε εμείς κάποιον. Μικροί και μεγάλοι όλοι χρειαζόμαστε να νιώθουμε ότι κάποιος είναι δίπλα μας και μας προστατεύει.

...Κι αν πέσεις θα σε πιάσω

Μια περιπέτεια στην αγριεμένη θάλασσα την νύχτα, με αλληγορική σημασία και πολλαπλές ερμηνείες ανάλογα με την οπτική του κάθε αναγνώστη μας τα εξηγεί όλα αυτά. Επιβάτες στην βάρκα που ψάχνει το μικρό λιμάνι στην φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι ένα αγόρι, η μαμά του και ο καπετάνιος. Ο καθένας προστατεύει τον επόμενο. Με ένα αστέρι για οδηγό ανάμεσα στα αφρισμένα κύμματα και την καταιγίδα θα φτάσουν στο σπίτι. Μα, το αστέρι που τους προσέχει όλους ποιος θα το προστατεύει;

Οι ερμηνείες που μπορούμε να δώσουμε για το ταξίδι των ηρώων είναι πολλές. Είναι το ταξίδι της ζωής μιας οικογένειας. Είναι το ταξίδι των προσφύγων προς μια νέα ασφαλή πατρίδα. Είναι απλώς ένα ταξίδι με μια βάρκα που την έπιασε η φουρτούνα. Από όποια οπτική και αν το δεις, το αστέρι πάντα είναι μια δύναμη πέρα από τα ανθρώπινα.

...Κι αν πέσεις θα σε πιάσω
Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση του βιβλίου ακολουθεί την τρυφερή, ρομαντική διάθεση της ιστορίας. Με απλές γραμμές, λιτότητα όσο αναφορά τις λεπτομέρειες το κείμενο μεταφράζεται με ακρίβεια σε εικόνες. Η καθαρότητα των εικόνων μας επιτρέπει τις πολλαπλές ερμηνείες των λόγων του κειμένου. Η χρωματική παλέτα είναι ήπια, με βασικό χρώμα το μπλε και τις αποχρώσεις του. Η χρωματική παλέτα, τα μοτίβα με τις άγκυρες, η ενδυματολογία των προσώπων και “θαλασσινές” λεπτομέρειες παραπέμπουν στην ζωή των ανθρώπων της θάλασσας, των ναυτικών.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)