0+ ετών,  ζώα,  Ξένοι συγγραφείς

Καληνύχτα σε όλους

Καληνύχτα σε όλους
Συγγραφή & Εικονογράφηση: Chris Haughton
Εκδόσεις: Kόκκινο

Το βράδυ έφτασε και όλοι στο δάσος νυσταγμένοι, ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Η μικρή αρκούδα όμως δεν νυστάζει και ψάχνει παρέα για να παίξει.  Τα ποντικάκια, τα ελάφια και οι λαγοί είναι πολύ κουρασμένοι. Θα κοιμηθεί η μικρή η αρκούδα;

Το “Καληνύχτα σε όλους” είναι ένα γλυκό παραμύθι για καληνύχτα με επαναλαμβανόμενο μοτίβο και σταθερή ροή.  Η χαρακτηριστική εικονογράφηση του Chris Haughton, οι σελίδες με τα διαφορετικά μεγέθη και ο χάρτης πλανητών και αστερισμών του βιβλίου είναι τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό.

Καληνύχτα σε όλους

Η μικρή αρκούδα ξεκινάει να ρωτάει τους φίλους της αν θέλουν να παίξουν. Το μέγεθος της σελίδας μεγαλώνει αντίστοιχα με το μέγεθος  των ζώων που ρωτάει. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εντοπίζουμε είναι δύο: η συζήτηση με τα ζωάκια και οι «καληνύχτες» που θα βρείτε παρακάτω. Υπάρχουν στοιχεία ήχων ΖΖΖΖ και ΣΣΣΣ για τον ύπνο όπως και άλλοι ήχοι. Οι ήχοι και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τα παιδιά.Η χαρακτηριστική εικονογράφηση του Chris Haughton διατηρεί τα έντονα χρώματα και τις λιτές γραμμές που έχουμε συνηθίσει.  Η μοντέρνα αισθητική σε συνδυασμό με τις έντονες εκφράσεις των προσώπων αιχμαλωτίζουν την παιδική ματιά. Η χρωματική παλέτα του βιβλίου δεν θυμίζει σε τίποτα τα χρώματα του δάσους. Θα λέγαμε είναι σαν βλέπουμε το αρνητικό μιας φωτογραφίας. Τα απροσδόκητα χρώματα γοητεύουν τα παιδιά.

Στο κείμενο αλλά και τις εικόνες του βιβλίου θα συναντήσετε το παιχνίδι των εννοιών μικρό- μεγάλο. Στους χάρτες των αστερισμών θα εντοπίσετε της δύο αρκούδες της ιστορίας: τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο και πολλούς ακόμη αστερισμούς. Η σειρά των πλανητών στο ηλιακό σύστημα, ο χάρτης των αστερισμών και οι έννοιες μικρό- μεγάλο μπορούν να αποτελέσουν θέματα δραστηριοτήτων με αφορμή το βιβλίο.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock