4 + ετών,  9+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  Διαφορετικότητα,  Ξένοι συγγραφείς,  σχολείο

Θαύμα

Συγγραφή:  R.J. Palacio
Έκδοση: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το Θαύμα είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους. Το θέμα της ιστορίας είναι η διαφορετικότητα. Ο ήρωάς μας είναι ο Όγκι. Ένα αγόρι με παραμορφωμένο πρόσωπο που σου δείχνει πως να βλέπεις το θαύμα παντού. Το Θαύμα της R.J. Palacio είναι ένα βιβλίο – φαινόμενο που κατάφερε να αγγίξει τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και να διαδώσει το μήνυμα της καλοσύνης και της αποδοχής.

Ο Όγκι είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που λόγω κάποιας γεννητικής ανωμαλίας, ενός συνδρόμου και εξαιτίας της συνύπαρξης με μια γεννητική δυσπλασία γεννιέται με παραμορφωμένο πρόσωπο. Ο Όγκι μέχρι την ηλικία που τον συναντάμε ζει στο προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις του κόσμου όταν τον κοιτάει. Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται να βιώσει, η μετάβαση στο σχολείο είναι το επίκεντρο της ιστορίας.

Θα μπορέσει ο Όγκι να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον;

Θα κάνει φίλους ή θα μείνει στο περιθώριο;

Πώς θα αντιμετωπίσει τις αρνητικές αντιδράσεις των συμμαθητών του;

Θα γνωρίσει την αποδοχή;

Ο μικρός ήρωας μας διηγείται την ιστορία του σε πρώτο πρόσωπο με αμεσότητα, χιούμορ και ρεαλισμό. Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα. Διαβάζοντας τις σκέψεις του και γνωρίζοντάς τον, δεν έχεις επιλογή, θα τον αγαπήσεις. Ο Όγκι δεν είναι ο μονααδικός αφηγητής της ιστορίας. Η συγγραφέας σου εξασφαλίζει την σφαιρική θεώρηση της ιστορίας με αφηγήσεις κι άλλων προσώπων. Ο Όγκι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου μεταφέρει τα συναισθήματα του και μια διαφορετική εικόνα για τον κόσμο.

Είσαι ένα θαύμα

Συγγραφή & Εικονογράφηση:  R.J. Palacio
Έκδοση: Εκδόσεις Παπαπδόπουλος

Το Είσαι ένα θαύμα είναι μια πιο απλή εκδοχή του βιβλίου. Η εικονογραφημένη έκδοση με το μικρό σε έκταση κείμενο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο Όγκι δείχνει στα παιδιά πως νιώθεις όταν διαφέρεις χωρίς να το θέλεις. Ταξιδεύει στο διάστημα και κοιτώντας από απόσταση τα πράγματα μας θυμίζει ότι όλοι οι κάτοικοι της γης είναι διαφορετικοί. Αυτό είναι όμως το στοιχείο που μας κάνει μοναδικούς. Αυτό είναι το καθημερινό Θαύμα. Το μόνο που χρειάζεται για να το δεις είναι η καλοσύνη.

Το Είσαι ένα θαύμα εκπληρώνει το όνειρό της R.J. Palacio να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο.

Το βιβλίο έχει εξαντληθεί από τον εκδοτικό οίκο.

Η ταινία

Η ιστορία του Όγκι αγαπήθηκε τόσο που το 2017 έγινε και ταινία:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)