6 + ετών,  e-book,  Uncategorized,  Βιβλία,  Βιβλία ανά ηλικία,  Ξένοι συγγραφείς

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη;

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη;
Συγγραφή & Εικονογράφηση: Peter Η. Reynolds
Εκδόσεις: Αίσωπος

Ο Προκόπης είναι ένα πολύ προκομένο παλικάρι. Φαίνεται μάλιστα και από το όνομά του. Ο Προκόπης έχει κάθε μέρα πολλές δουλειές να κάνει. Τρέχει όλη μέρα για να προλάβει να τις τελειώσει αλλά και πάλι δεν προλαβαίνει. Φτιάχνει μια λίστα, αποκτά δέκα ακόμη βοηθούς Προκόπηδες και πάλι όμως οι δουλειές δεν τελειώνουν για να προλάβει να ξεκουραστεί. Μάλιστα, έχουν γίνει περισσότερες. Όταν ο Προκόπης κουρασμένος σταμάτα για να ξεκουραστεί, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει χρόνο να κάνει το πιο σημαντικό: να ονειρευτεί.

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη;

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη; είναι μια ιστορία για παιδιά που εξηγεί την γνωστή παροιμία: η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Ακόμη και αν είσαι τόσο προκομένος όσο και ο Προκόπης, οι δουλειές και οι εκκρεμότητες δεν τελειώνουν ποτέ. Για αυτό μήπως είναι καλύτερα …..

να έκανα λιγότερα με πιο πολλή χαρά

και φυσικά πάντα να βρίσκεις χρόνο για να ονειρεύεσαι.

O Peter Η. Reynolds με κωμικότητα και παραστατικότητα στο κείμενο και την εικονογράφησή του εξηγεί στα παιδιά πως είναι να χάνεσαι μέσα σε ένα βουνό από δουλειές και εκκρεμότητες κάθε μέρα. Ούτε μια λίστα με “to do”, ούτε και δέκα φορές ο εαυτός σου μπορούν να σε βοηθήσουν να τις ολοκληρώσεις για να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου.

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη;

Η πολλή δουλειά τρώει τον Προκόπη; είναι μια χιουμοριστική ιστορία για μικρούς και μεγάλους. Στους μικρούς εξηγεί γιατί οι μεγάλοι είναι πάντα βιαστικοί και δεν έχουν ποτέ χρόνο για παιχνίδι. Βοηθάει όμως μικρούς και μεγάλους να διαπιστώσουν τα εξής δύο σημαντικά:

  • Καλύτερα να κάνεις λιγότερα πράγματα αλλά να χαίρεσαι πραγματικά που τα κάνεις
  • Και πάντα να κρατάς χρόνο για να ονειρευτείς. Χωρίς τα όνειρα δεν θα έχεις ούτε στόχο, ούτε σκοπό.

Όλα αυτά σε μια ιστορία από το 1 έως το 10 και πίσω ξανά…Διαβάστε το βιβλίο εδώ σε μορφή pdf:

https://radioparasita.org/sites/default/files/Gong/022014/peter_h_reynolds__16599.pdf

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

https://www.politeianet.gr/books/9789608240186-reynolds-h-peter-aisopos-i-polli-douleia-troei-ton-prokopi-135809

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)