3+ ετών,  Για τη μαμά,  κατασκευές,  Ξένοι συγγραφείς,  Πάσχα

Η Κοτούλα Τούλα

Συγγραφή &
Εικονογράφηση: Emma Levey
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Η κοτούλα Τούλα  είναι μια κότα που λατρεύει αυγά.  Τι ειρωνεία όμως η κότα που λατρεύει τα αυγά είχε κάνει μόνο ένα μικρούτσικο αυγό που δεν είχε βγει ούτε καν κοτοπουλάκι!  Έτσι η Τούλα παίρνει την μεγάλη απόφαση, ετοιμάζει την βαλίτσα και ξεκινά την αναζήτηση για να βρει κάθε ξεχασμένο αυγό!

Περνάει θάλασσες, σκοτεινές σπηλιές χωριά, πόλεις και βουνά.  Βρίσκεται αντιμέτωπη με όλα τα στοιχεία της φύσης μα δεν τα παρατά.  Στο πέρασμα της από όλα αυτά τα μέρη όσο τρομακτικά και αν είναι, ακόμη και αν τρέμει από φόβο βρίσκει το θάρρος να διασώσει κάθε ξεχασμένο αυγό. Η αναζήτηση τελειώνει και  Τούλα η κοτούλα γυρίζει σπίτι να κλωσήσει όλα αυτά τα αυγά: μεγάλα, μικρά, άσπρα και πολύχρωμα. Τι λέτε αυτή την φορά τι θα βγει μέσα από τα αυγά;

Η Κοτούλα Τούλα

Η κοτούλα Τούλα είναι ένα χαρούμενο, τρυφερό και γεμάτο χιούμορ παραμύθι. Μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάμε και να προσπαθούμε να για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας.  Η Τούλα ήθελε πάρα πολύ να έχει δικά της αυγά και αφού δεν μπορούσε να κάνει δεν τα παράτησε. Αντίθετα βρήκε μια νέα λύση.  Αυτό είναι ένα παράδειγμα εύκολο κατανοητό για τα παιδιά που θα τα βοηθήσει να ανακαλύπτουν νέες εναλλακτικές για να τα καταφέρουν. Παράλληλα η κοτούλα Τούλα μας θυμίζει ότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν προσπαθούμε περισσότερο, δεν τα παρατάμε.Μέσα από την ομοιοκαταληξία του κειμένου και το χιούμορ που το διατρέχει μπορούμε να διαβάσουμε μια ιστορία για την μητρότητα και την υιοθεσία. Η ηρωίδα μας είναι μια μητέρα καρδιάς. Όσο πολύ κι αν το ήθελε δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικά της αυγά. Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και δυσκολίες, που χρειάστηκε να ξεπεράσει, για να αποκτήσει τα δικά της αυγά. Η πορεία της Τούλας της κοτούλας είναι ανάλογη στο πλαίσιο της αλληγορίας, με εκείνη μιας μητέρας που προσπαθεί να υιοθετήσει ένα παιδί.

Η Κοτούλα Τούλα

Η παιχνιδιάρικη και ζωηρόχρωμη εικονογράφηση πλαισιώνει την αφήγηση, αποτυπώνει παραστατικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ηρωίδα και μας διηγείται μια ιστορία για την διαφορετικότητα που υπονοείται στην αφήγηση. Οι εικόνες υποδεικνύουν την διαφορετικότητα των αυγών εξωτερικά και εσωτερικά. Το ολόλευκο φόντο χαρίζει μεγαλύτερη ένταση και ενισχύει το κωμικό στοιχείο των εικονιζόμενων σκηνών της ιστορίας.

Η κοτούλα Τούλα είναι ένα εκπληκτικό, τρυφερό παραμύθι με πολλαπλές ερμηνείες. Μιλά για τα όνειρα, την προσπάθεια, την μητρότητα, την υιοθεσία αλλά και την διαφορετικότητα.

Βρείτε το βιβλίο εδώ:

Φτιάξε την δική σου κοτούλα

πασχαλινή κότα από χάρτινο πιάτο
Θα χρειαστείς ένα χάρτινο πιάτο διπλωμένο στη μέση και πολύχρωμα χαρτόνια.

Παραμύθια-video & αφηγήσεις ιστοριών για το Πάσχα

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)