2+ ετών,  3+ ετών,  4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  Έλληνες συγγραφείς,  Ξένοι συγγραφείς

Η βιβλιοθήκη για τον παιδικό σταθμό & το νηπιαγωγείο

Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου είναι ένας θεσμός που μπορεί να ξεκινήσει από τον παιδικό σταθμό. Όταν τα παιδιά δανείζονται βιβλία από το σχολείο, έχουν κάτι να περιμένουν με ανυπομονησία. Έφτασε η μέρα δανεισμού; Ποίο βιβλίο θα είναι; Θα μου αρέσει; Θα είναι πιο διασκεδαστικό από το προηγούμενο; Μέσα από τη διαδικασία του δανεισμού σφυρηλατούμε μια ακόμη σύνδεση σχολείου – οικογένειας. Το παιδί μεταφέρει κάτι από το σχολικό στο οικογενειακό περιβάλλον ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης.

Ο κύριος στόχος όμως της δανειστικής βιβλιοθήκης σε αυτή την τρυφερή ηλικία είναι η πρώιμη επαφή με τον βιβλίο. Οι δράσεις φιλαναγνωσίας από τόσες μικρές ηλικίες γεννούν μια θετική εικόνα για το βιβλίο που εν δυνάμει θα οδηγήσει στη δημιουργία μελλοντικών αναγνώστων.

Η βιβλιοθήκη για του Παραμυθόσπιτου για τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο περιλαμβάνει:

Το κουνελάκι άκουγε

Ο κύριος Ουφ

Ο μεγάλος θυμός

Σειρά: Αρκούδος και Πάπιος

Το σπίτι μου

Η νύχτα μετά την πρωτοχρονιά

Η ρόζα το τερατάκι

Ένα βιβλίο παιχνίδι

Τα μαλλιά του Όλιβερ

Το πρώτο Χλουτς

Ο μπαμπάς μου

Ο ιππόκαμπος

Σε ένα βάζο μέσα

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Έξω από το βάζο

Το παραμύθι με τα χρώματα

Τα βιβλία αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για τη δημιουργία δραστηριότητων στην τάξη και τη συναισθηματική ανάπτυξη των νηπίων σε κάθε πλαίσιο.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)