Δραστηριότητες,  Ζωγραφική

Ζωγραφίζουμε σαν τον Piet Mondrian

Ο Piet Mondrian ( 1872 – 1944 ) είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης. Το έργο του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη μοντέρνα τέχνη, ενώ ο ίδιος είναι συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού.


O Mondrian φημίζεται για τους αφηρημένους πίνακές του, αν και αυτοί είναι μόνο ένα κομμάτι του συνολικού έργου του. Αφηρημένη είναι η τέχνη η οποία δεν αναπαριστά πράγματα που είναι αναγνωρίσιμα, όπως οι άνθρωποι, τα αντικείμενα ή τα τοπία. Αντίθετα, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν χρώματα, σχήματα και υφές για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (πηγ.artclassproject.com) .
Οι πίνακες αφηρημένης τέχνης του Μοντριάν ονομάζονται συνθέσεις. Συντίθεται από επιμέρους σχήματα, γραμμές και χρώματα. Ο Μοντριάν στις συνθέσεις του επιλέγει ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα. Η χρωματική του παλέτα περιλαμβάνει τα βασικά χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, μπλε μαζί με το άσπρο και το μαύρο.
Η επιλογή των χρωμάτων θα λέγαμε ότι δεν είναι τυχαία. Ο Μοντριάν δημιουργούσε πάντα μόνος του τα χρώματά του με μίξεις των βασικών χρωμάτων. Ακόμη και οι γραμμές στους πίνακες τους αν και ολόισιες είναι τραβηγμένες με το χέρι.

Σύνθεση σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε


O γνωστότερος πίνακας του καλλιτέχνη είναι η «Σύνθεση σε κόκκινο, κίτρινο και μπλε» (1930) που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα δικά μας έργα:

Αφού τα ολοκληρώσαμε, τα εκθέσαμε στην αυλή :

Περισσότεροι καλλιτέχνες:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock