3+ ετών,  4 + ετών,  6 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς

Ζωγραφίζουμε σαν τον Ρενέ Μαγκρίτ

Ο Ρενέ Μαγκρίτ ήταν Βέλγος ζωγράφος γνωστός για τις απροσδόκητες συνθέσεις του. Ακολούθησε το ρεύμα του σουρεαλισμού και στα έργα του εντοπίζουμε στοιχεία του ντανταισμού. Ως σουρεαλιστής χρησιμοποιεί την τεχνική του “αυτοματισμού”. Ο αυτοματισμός είναι αυθόρμητη ζωγραφική που πηγάζει από το ασυνείδητο, απελευθερώνει την φαντασία και δεν υπακούει στους κανόνες της λογικής.

Ο Ντανταϊσμός ήταν ένα καλλιτεχνικό κίνημα αισθητικής αναρχίας. Το κίνημα αναπτύχθηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν και μια μορφή καλλιτεχνικής διαμαρτυρία ενάντια στη βαρβαρότητα του πολέμου. Ο Ντανταϊσμός χαρακτηρίζεται από εσκεμμένο παραλογισμό που εναντιώνεται στον παραλογισμό του πολέμου. Το ρεύμα αυτό δεν ακολουθεί τους κανόνες της τέχνης.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών ρευμάτων της τέχνης καθόρισε την καλλιτεχνική ταυτότητα του Ρενέ Μαγκρίτ. Ο Μαγκρίτ ήταν ένα εξερευνητής που αναζητούσε το παράξενο και το ασυνήθιστο. Οι πίνακες του ως αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι ένας συνδυασμός απίθανων πραγμάτων σε ρεαλιστικό πλαίσιο. Ο Μαγκρίτ τοποθετεί οικεία αντικείμενα σε ασυνήθιστα περιβάλλοντα. Συχνά δίνει νέες ερμηνείες σε αυτά τα οικεία αντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί παράξενες, απροσδόκητες εικόνες.

Το μήλο του Μαγκρίτ

Το μήλο του Μαγκρίτ είναι το βιβλίο που μας σύστησε το ζωγράφο. Μέσα από τις σελίδες του ταξιδεύουμε στο φανταστικό κόσμο του Μαγκρίτ.

Ο υιός του ανθρώπου

Με οδηγό μας τον διάσημο πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ “Ο υιός του ανθρώπου” φτιάξαμε τα δικά μας έργα:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock