6 + ετών,  Uncategorized,  Ξένοι συγγραφείς

Εδώ παίζουμε μαζί

Εδώ παίζουμε μαζί
Συγγραφή & Εικονογράφηση: Λίντια Κρουκ
Εκδόσεις: Πατάκη

Το “Εδώ παίζουμε μαζί” είναι ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για δύο. Περιλαμβάνει παιχνίδια, γρίφους και δραστηριότητες για δύο παιδιά -παίκτες. Αποτελεί μια έξυπνη και διασκεδαστική επιλογή για την απασχόληση δύο φίλων ή αδερφών. Η δυνατότητα χρήσης του βιβλίου από δύο παιδιά ταυτόχρονα είναι το στοιχείο που το διαφοροποιεί άμεσα από κάθε άλλο βιβλίο δραστηριοτήτων και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Οι ασπρόμαυρες σελίδες του βιβλίου με το ελαφρώς κιτρινισμένο τους χρώμα θυμίζουν παλιά εφημερίδα αλλά και χάρτη θησαυρού. Ασπρόμαυρα σκίτσα γεμάτα λεπτομέρειες και παιχνιδιάρικη διάθεση συνθέτουν διασκεδαστικές δραστηριότητες για δύο παίκτες. Θυμίζουν τα σκίτσα που συναντάμε σε εφημερίδες και σταυρόλεξα για ενήλικες. Οι γραμματοσειρές του βιβλίου διατηρούν το ίδιο παιχνιδιάρικο ύφος. Εναλλάσσονται και διαφοροποιούνται από παιχνίδι σε παιχνίδι ανάλογα με το είδος και το στόχο του. Όπως και τα σκίτσα του βιβλίου μοιάζουν να γράφτηκαν στο χέρι με μαύρο μαρκαδοράκι.

Όλα τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες του βιβλίου ξεκινούν και τελειώνουν στις σελίδες του. Κάποιες φορές τα δύο άτομα που θα παίξουν είναι συμπαίκτες και άλλες φορές είναι αντίπαλοι. Τα παιδιά θα λύσουν κυβόλεξα, θα εξασκήσουν την φαντασία τους παίζοντας “όνομα-ζώο-φυτό-πράγμα” και θα δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες “γράφοντας μια ιστορία”. Θα ακονίσουν την παρατηρητικότητα τους εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές. Θα διασκεδάσουν παίζοντας “Λάχανα”, “Ναυμαχίες” και “Τελίτσες”. Η καλλιτεχνική τους φύση θα ικανοποιηθεί ζωγραφίζοντας παρέα, με τις “Μονοκοντυλίες” και τον χρωματισμό σχεδιών mandala.To “Εδώ παίζουμε μαζί” είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική παρέα για δύο. Παιχνίδια και δραστηριότητες για δύο σε ασπρόμαυρο φόντο με πολύ κέφι και φαντασία.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)