2+ ετών,  Uncategorized,  Ξένοι συγγραφείς

Δεινόσαυροι… πολλοί δεινόσαυροι

Το “Δεινόσαυροι… πολλοί δεινόσαυροι” είναι ένα βιβλίο με πολλούς δεινόσαυρους μα χωρίς κανένα όνομα του είδους τους. Στις σελίδες τους θα συναντήσετε δεινοσαύρους διάφορων ειδών. Το όνομα κάθε είδους δεν αναφέρετε πουθενά. Αντίθετα το “Δεινόσαυροι… πολλοί δεινόσαυροι” επικεντρώνεται και παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το κάθε είδος.Σε κάθε δισέλιδο του βιβλίου θα συναντήσετε μια εικόνα με δύο δεινόσαυρους διαφορετικών ειδών. Το κείμενο που συνοδεύει την εικόνα είναι μια πρόταση με αντίθεση και ομοιοκαταληξία. Η αντίθεση αφορά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε είδους δεινοσαύρων που παρουσιάζεται στην εικόνα. Πολλές φορές τα στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση δεν είναι απλώς χαρακτηριστικά του κάθε είδους, μπορεί και να είναι στοιχεία της προσωπικότητας. Άλλωστε όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι δεινόσαυροι δεν διαφέρουν μόνο εξωτερικά.

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις αντιθέσεις ανάμεσα στους δεινόσαυρους. Η πολύχρωμη και κωμική εικονογράφηση τα διασκεδάζει. Παρατηρούν τις εικόνες και εντοπίζουν την αντίθεση που φανερώνει το κείμενο. Ανακαλύπτουν και κατανοούν διαφορές μεγέθους, χρώματος, προσωπικότητας και διατροφής. Μέσα από τις αντιθέσεις αντιλαμβάνονται ότι η διαφορετικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Όλα τα πλάσματα της γης και διαφέρουν και μοιάζουν.

Το “Δεινόσαυροι… πολλοί δεινόσαυροι” είναι μια εξαιρετική πρόταση για μια πρώτη γνωριμία παιδιών προσχολικής ηλικίας με τους δεινόσαυρους. Αν τα παιδιά δείξουν ενδιαφέρον για το θέμα από μόνα τους θα σας ζητήσουν να μάθουν περισσότερα. Μαζί μπορείτε να ανακαλύψετε τα είδη των δεινοσαύρων, να μιλήσετε για τα χαρακτηριστικά τους και την διαφορετικότητα μέσα και έξω που μας αφορά όλους.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock