Uncategorized,  Βιβλία,  Έλληνες συγγραφείς,  Ξένοι συγγραφείς,  Χριστούγεννα,  Χριστουγεννιάτικα

Δέκα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων παραμυθιών για το Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε δέκα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια για να σας κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες των γιορτών.

Η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά

Τι γίνεται την νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά στο χωριό του Άγιου Βασίλη; Τα ξωτικά περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να επιστρέψει για να ξεκινήσουν την δική τους μεγάλη γιορτή. Η μεγάλη κροτίδα είναι έτοιμη και περιμένει τον Άγιο Βασίλη για την ρίψη και το μεγάλο ΜΠΟΥΜ! Η γυναίκα του Άγιου Βασίλη ανάβει το Βόρειο Σέλας και αποκαλύπτει νέους εορταστικούς αστερισμούς. Οι τάρανδοι χορεύουν ξέφρενα και η γιορτή κρατά όλη νύχτα, μέχρι την πρώτη ηλιαχτίδα!

Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες

Κανείς δεν μπορεί να δει τους Αγιοβασίληδες. Αλλά μέχρι τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικοί Αγιοβασίληδες ψιθυρίζουν στα αυτιά μας: «Δώστε ένα δώρο σε κάποιο παιδί». Κι εμείς υπακούμε! Ένα εικονογραφημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο χιούμορ και φαντασία!

Το Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες είναι ένα παραμύθι για τους αληθινούς Άι- Βασίληδες που κάθε Χριστούγεννα φτοντίζουν να διατηρούν την μαγεία ο καθένας για τα δικά του παιδιά. Είναι το κατάλληλο βιβλίο για να εξηγήσετε στα παιδιά πώς έρχονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα κάτω από το δέντρο.

Το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου

Ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό η Άννα και ο αρκούδος βρίσκουν κάτω από το δέντρο τους ένα δώρο που δεν είναι για κανέναν από τους δύο. Ο Άγιος Βασίλης μπερδεύτηκε και άφησε το δώρο του μικρού λαγού Μπου-Μπου μαζί με τα δικά τους; Η Άννα και ο αρκούδος ξεκινούν να βρουν το λαγουδάκι και για να του δώσουν το δώρο του. Ακολουθούν τις 3 πινακίδες- οδηγούς για το σπίτι του μικρού λαγού Μπου-Μπου. Προσοχή! Κάθε μια τους προειδοποιεί και για έναν διαφορετικό κίνδυνο. Έτσι περνούν επικίνδυνους χιονόλοφους, το απότομο μονοπάτι αλλά και μια τρομερή θύελλα!

Μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες βρίσκουν το λαγουδάκι και ανακαλύπτουν ότι το δώρο στο κουτί ήταν ένα απλό σημείωμα. Γιατί το δώρο που ζήτησε για τα Χριστούγεννα ο μικρός λαγός δεν χωρούσε σε κουτί, ήταν η φιλία!

Αγαπημένε μου Αϊ- Βασίλη, περαστικά!

Ο Άγιος Βασίλης κρυολόγησε βαριά. Ο Χάρβεϊ το ξωτικό αναλαμβάνει την φροντίδα του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα. Έτσι αναζητά βοήθεια από ένα κορίτσι που αγαπά πολύ τα Χριστούγεννα, την Νεφέλη. Η Νεφέλη μαζί με τον μικρό της αδερφό τον Ορέστη, θα ασχολήθουν με όλες τις χριστουγεννιάτικες συνήθειες που αγαπά ο Άγιος Βασίλης. Η Νεφέλη θα του στέλνει γράμματα περιγράφοντάς του πόσο όμορφα πέρασαν και ο Άι – Βασίλης κάθε μέρα νιώθει και λίγο καλύτερα. Ο Χάρβεϊ όμως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια. Η Νεφέλη θα βοηθήσει τον Χάρβεϊ να λύσει και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξωτικά μέχρι να γίνει καλά ο Άγιος Βασίλης. Όπως διαπιστώνει το μικρό ξωτικό η Νεφέλη είναι φοβερή στο να βρίσκει λύσεις! Με την πολύτιμη βοήθεια της ο Αι- Βασίλης και τα ξωτικά καταφέρνουν να σώσουν τα Χριστούγεννα.

Ο παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης


Πολυαγαπημένη μου Νίνα, αυτά τα Χριστούγεννα, σου στέλνω ένα γράμμα.. Κάθε Χριστούγεννα, η Νίνα και η οικογένειά της διαβάζουν ένα γράμμα που της έγραψε ο Παππούς της. Στο γράμμα του εύχεται από τα βάθη της καρδιάς του στη Νίνα να ζήσει σε έναν καλύτερο κόσμο. Αναπολεί τις μέρες που πέρασαν μαζί στον κήπο του βρίσκοντας βατράχια και φυτεύοντας σπόρους, όμως ο Παππούς ανησυχεί πως όλα τα πράγματα που αγαπούν τόσο πολύ κινδυνεύουν και προτρέπει τη Νίνα να βοηθήσει ώστε να προστατευθούν. Μια επίκαιρη ιστορία γεμάτη ελπίδα με θέμα την προστασία του πλανήτη μας, αλλά και το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για τις μέλλουσες γενιές.

Οι αγαπημένες μου ιστορίες για τα Χριστούγεννα

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι δεν είναι ποτέ αρκετό. Για αυτό μια συλλογή χριστουγεννιάτικων παραμυθιών είναι πάντα απαραίτητη! Ανακαλύψτε σε αυτή τη συλλογή πολλές όμορφες και τρυφερές γιορτινές ιστορίες, που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα γεμίσουν τα όνειρά τους με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα

Πέντε βραδιές ακόµα!

Ήµουν καλό παιδί, κι ο Αϊ-Βασίλης σίγουρα και φέτος θε να ’ρθει.

Ο ενθουσιασμός και η γλύκα της προσμονής της πιο μαγικής νύχτας του χρόνου ζωντανεύουν μέσα από το γεμάτο χιούμορ κείμενο του βραβευμένου με Emmy και Grammy Τζίμι Φάλον και την υπέροχη εικονογράφηση του Ριτς Ντις.

Το βιβλίο με τα μυστικά του Αϊ-Βασίλη

Αγαπητά μου παιδιά,

Έμαθα ότι θα έγραφαν ένα καινούριο βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη. Είναι προφανώς εξαιρετική ιδέα: είμαι συναρπαστικός τύπος! Αλλά φοβήθηκα ότι, αν αναλάμβανε κάτι τέτοιο ένας μεγάλος, θα έλεγε ό,τι να ‘ναι για εμένα. Μάλιστα, φαίνεται ότι κάποιοι μεγάλοι λένε κάτι τρελές ιστορίες ότι τάχα δεν υπάρχω! Για τον λόγο αυτό αφήνω στα χέρια σας το προσωπικό μου βιβλίο όπου θα ανακαλύψετε όλα τα μικρά μυστικά μου.

Σε κάθε κεφάλαιο θα ανακαλύψετε και από ένα χριστουγεννιάτικο μυστικό του Άγιου Βασίλη. Θα μάθετε για το χρώμα της στολής του, τους ταράνδους και άλλα πολλά από τα μυστικά του επαγγέλματος!

Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο

Μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον βραβευμένο και πολυαγαπημένο Πίτερ Ρέινολντς, που μας θυμίζει ότι ένα μικροσκοπικό δωράκι μπορεί ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο.

Ο μικρός μας ήρωας είχε ζητήσει από τον Άι- Βασίλη ένα μεγάλο δώρο. Όμως αυτό που τον περιμένει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα ήθελε. Τότε σιγά σιγά το δώρο θα γίνει πελώριο. Τόσο πελώριο που στο τέλος θα καταλάβει ότι αυτό το μικρό που ήδη έχουμε συνήθως είναι πιο πολύτιμο από το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου!

Σ’αγαπώ πιο πολύ κι απ΄τα Χριστούγεννα

Διαβάζοντας το βιβλίο θα περάσεις μια ολόκληρη χριστουγεννιάτικη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον μικρό αρκούδο. Μαζί του μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσεις πολλές από τις δραστηριότητες που κάνουμε τα Χριστούγεννα. Η ταχυδρόμος θα φέρει τις χριστουγεννιάτικες κάρτες, θα συναντήσεις ένα πελώριο έλατο και πάρα πολλά λαμπερά στολίδια. Θα δεις τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και τους φίλους του μικρού αρκούδου να λένε τα κάλαντα. Όλα αυτά είναι που αγαπάει τόσο πολύ ο ήρωας μας στα Χριστούγεννα!

Μα τι είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο στα Χριστούγεννα η μαμά του μικρού αρκούδου;

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)