3+ ετών,  4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  ζώα,  φιλία

Γκρρρ! μια ιστορία για την φιλία

Συγγραφή: Rob Biddulph
Εικονογράφηση: Rob Biddulph
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Το ” Γκρρρ! μια ιστορία για τη φιλία ” είναι παραμύθι για τη σημασία και την αξία της φιλίας. Ο ήρωας μας είναι ο αρκούδος Φρεντ, ο οποίος είναι ο πρωταθλητής του δάσους. Μετράει συνεχόμενες πρωτιές και μετάλλια αλλά κανένα φίλο. Φέτος, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο αρκούδος μας έχασε τον περιβόητο βρυχηθμό του. Τώρα, χωρίς αυτόν θα καταφέρει να κερδίσει στον ετήσιο διαγωνισμό; Και ποιος είναι αυτός ο ακρούδος Μπόρις που εμφανίστηκε στο δάσος;

Ο ήρωας μας στην αναζήτηση του χαμένου βρυχηθμού θα αποκτήσει τους πρώτους του φίλους. Θα διαγωνιστεί χωρίς την φωνή του, θα την βρει και θα διαπιστώσει ότι τελικά ένας καινούργιος φίλος αξίζει περισσότερο από μια νίκη. Μέσα από τον Φρεντ τα παιδιά βλέπουν την ομορφιά μιας φιλίας. Γνωρίζουν την συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και την υποστήριξη που υπάρχει σε κάθε αληθινή φιλία. Τέλος, διαπιστώνουν ότι σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά το παιχνίδι και το να περάσεις όμορφα με τους συμπαίκτες σου.

Η εικονόγραφηση είναι αυτή που ζωντανεύει την ιστορία και την μετατρέπει σε παιχνίδι. Το χαμένο “Γκρρρ!” παίζει στις σελίδες του βιβλίου. Αλλάζει γραμματοσειρά και μέγεθος ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως μέρος της εικονογράφησης. Επίσης, το παιδί εντοπίζει πολλά λεπτομέρεις στις εικόνες που με παραστατικότητα δίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία. Μετρούν, είναι αφίσες ή επιγραφές αλλά και μια παράλληλη ιστορία αγάπης. Σε πολλά σημεία η εικονογράφηση χωρίζεται σε επιμέρους σκηνές. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη που “διαβάζει” την ιστορία στα χωρισμένα επεισόδια αυτών των σκηνών. Οι φιγούρες των ηρώων είναι χαριτωμένες και παιχνιδιάρικες. Συνυπάρχει αρμονικά με την ομοιοκαταληξία και το χιούμορ του κειμένου.

Βιβλία με θέμα την φιλία:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)