Uncategorized,  Για τη μαμά,  Για την γιορτή της μητέρας,  Δραστηριότητες,  κατασκευές

Για την γιορτή της Μητέρας

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη, το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού γιορτάζει. Η γιορτή της μητέρας, είναι μια μέρα αφιερωμένη στην τρυφερή, μοναδική και αναντικατάσταση σχέση μητέρας- παιδιού. Μια σχέση ζωής αποκλειστική, βασισμένη στην ανιδιοτελή αγάπη. Η καρδιά μιας μητέρας ακολουθεί τις καρδιές των παιδιών της. Ο τρόπος που συναισθάνεται την ψυχή τους, διαβάζει την συμπεριφορά τους και οι θυσίες που μπορεί να κάνει για αυτά είναι ασύγκριτες. Η μητρική αγάπη είναι ένα αίσθημα ανυπέρβλητο.

Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε με λόγια απλά και με παραδείγματα από την καθημερινότητα, την έκταση και τις μορφές της μητρικής αγάπης; Η Isabella Martins στο βιβλίο της “Καρδιά μου” καταφέρε να το κάνει. Θα το βρείτε εδώ:

Την αντίθετη οπτική, τον δεσμό μητέρας-παιδιού μέσα από τα μάτια του παιδιού θα δείτε στο βιβλίο “Εγώ τα ξέρω όλα για την μαμά μου”.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ

Στο διαδίκτυο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία πατρόν για να επιλέξετε, μια κάρτα της αρεσκείας. Το Παραμυθόσπιτο προτείνει:

Σχεδιάζουμε έναν κύκλο, με οδηγό το εσωτερικό του ρολού και τον χρησιμοποιούμε ως κέντρο των λουλουδιών. Τα πατρον θα τα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Η κάρτα για την μαμά φέτος, θα έχει το θέμα “Εγώ ξέρω για τη μαμά μου…”. Ως οδηγός ιδεών μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο “Εγώ τα ξέρω όλα για την μαμά μου”. Και χωρίς αυτό σε μια συζήτηση με τα παιδιά για αυτό το θέμα, θα διαπιστώσετε ότι ξέρουν πάρα πολλά για τη μαμά! Παιδιά προσχολικής ηλικίας που δεν γράφουν ακόμη, θα χρειαστούν την βοήθεια μας, για να γράψουν στην κάρτα τους. Αν ο βοηθός του είναι η μαμά τους, η συγγραφή της κάρτας θα είναι παράλληλα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ξεκινάμε με την πρόταση: εγώ ξέρω για την μαμά μου. Καταγράφουμε τις γνώσεις μας. Και σίγουρα καταλήγουμε στην διαπίστωση: για όλα αυτά την αγαπώ!

ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ

Ο δεσμός μητέρας-παιδιού, είναι μια ξεχωριστή σχέση αγάπης. Μπορούμε να συμβολίσουμε αυτό τον σχέση κατασκευάζοντας δύο ίδια βραχιόλια, ένα για το παιδί, ένα για την μαμά. Τα βραχιόλια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικό εργαλείο για την διαχείριση του άγχους αποχωρισμού των νηπίων. Φορώντας το βραχιόλι τα παιδιά θα ξέρουν ότι η αγάπη της μαμάς τους, τους ακολουθεί παντού!

Χρησιμοποιούμε χάντρες της επιλογής μας, λαστιχάκια ή ελαστικό νήμα.

Αν πρόκειται για κορίτσια μπορούμε να κατασκευάσουμε ίδια κοκαλάκια για τα μαλλιά!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την Κυριακή, ας βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία! Μαζί με την μαμά φτιάχνουμε μια μαγική κορνίζα για να την κρεμάσουμε.

Κολλάμε 4 γλωσσοπίεστρα μεταξύ τους και αφήνουμε κενό, για την φωτογραφία. Εναλλακτικά, καλύπτουμε το κενό με γλωσσοπίεστρα και δημιουργούμε ένα άλλο σχέδιο κορνίζας.

Tip: Μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο άλμπουμ, όπου θα προσθέτουμε κάθε χρόνο μια φωτογραφία αυτή την ημέρα.

Για την κορνίζα με πηλό: Πλάθουμε τον πηλό σε ότι σχήμα θέλουμε. Προσθέτουμε το γκλίτερ, ότι μανταλάκι θέλουμε και τα διακοσμητικά στοιχεία πριν στεγνώσει.
Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΜΑ ΜΑΣ

Επειδή οι γιαγιάδες μας είναι δύο φορές μαμάδες, και μας έλειψαν πολύ αυτό το διάστημα, ας τους χαρίσουμε ένα δώρο που σίγουρα θα αγαπήσουν. Με τον γονέα που είναι παιδί τους, τα εγγόνια τους βγάζουν μια φωτογραφία. Κατασκευάζουμε άλλη μια μαγική κορνίζα και την χαρίζουμε στην γιαγιά μας!

ΕΊΜΑΙ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΑΤΙ…

Οι γυναίκες που γιορτάζουν την δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουν για την ιδιότητά τους ως μαμάδες. Το να είσαι μαμά είναι υπέροχο γιατί τα παιδιά γεμίζουν με χρώματα, κάθε απλή, καθημερινή δραστηριότητα. Μήπως ήρθε η ώρα να τους εκφράσουμε αυτές τις σκέψεις; Με την βοήθεια φωτογραφιών από την ζωή σας ή ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της οικογένειας μπορείτε να τους εξηγήσετε γιατί είναι υπέροχο να είσαι η μαμά τους!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις υπέροχες, ξεχωριστές μαμάδες!

ΠΑΤΡΟΝ

Σχεδιάζουμε την μισή καρδιά, σε χαρτόνι τσακισμένο στα δύο.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)