6 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς,  Τέχνη

Αρχαία Αίγυπτος

Η “Αρχαία Αίγυπτος” ανήκει στη σειρά βιβλίων Περιπλάνηση στην Ιστορία. Οι εκδόσεις Διόπτρα εκδίδουν αυτή τη σειρά βιβλίων σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο. Στόχος αυτών των βιβλίων γνώσεων είναι η εισαγωγή και το ταξίδι των παιδιών στον μαγικό κόσμο της ιστορίας. Οι μικροί αναγνώστες κάθε φορά που ανοίγουν ένα βιβλίο της σειράς Περιπλάνηση στην Ιστορία ταξιδευούν πίσω στο χρόνο σε έναν διαφορετικό αρχαίο πολιτισμό. Ο δικός μου αγαπημένος αρχαίος πολιτισμός είναι ο αιγυπτιακός. Για αυτό το λόγο επέλεξα να σας παρουσιάσω την Αρχαία Αίγυπτο.

Ο Ερρίκος ο ήρωας του βιβλίου μας είναι ο οδηγός μας στην αρχαία Αίγυπτο. Το ταξίδι του ξεκινάει από την επίσκεψή του στην γιαγιά Ροζέτα. Η γιαγιά Ροζέτα είναι αρχαιολόγος. Η τελευταία της έρευνα αφορά την Αίγυπτο. Όταν ο Ερρίκος την επισκέπτεται ακουμπά ένα αρχαία αιγυπτιακό μεταγιόν και τσουπ… βρίσκεται στην Αρχαία Αίγυπτο! Όμως δεν είναι μόνος του εκεί. Ο γάτος της γιαγιάς Ροζέτας έχει έρθει μαζί του. Ο άτακτος γάτος τρέχει παντού τριγύρω. Θα μπορέσει να τον βρει ο Ερρίκος για να επιστρέψουν μαζί πίσω;

Ακολουθώντας το γάτο της γιαγιάς Ροζέτας ο Ερρίκος θα περιπλανηθεί σε όλα τα σημεία ορόσημα του αρχαίου Αιγυπτιακού κόσμου. Θα δει από κοντά τις επιβλητικές πυραμίδες, θα πάρει μέρος σε μια ταφική πομπή και θα μάθει τα πάντα για τις μούμιες. Ένας αρχαίος ναός, μια αριστοκρατική κατοικία και η αρχαία αγορά είναι μερικές ακόμη από τις στάσεις του Ερρίκου. Αλλά η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ. Ο Νείλος δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ταξίδι.

Η Αρχαία Αίγυπτος δεν είναι μόνο ένα βιβλίο γνώσεων. Παράλληλα είναι και ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας. Ήδη από το εξώφυλλο του βιβλίο ο ήρωας σε ρωτάει αν μπορείς να τον εντοπίσεις ανάμεσα στις άλλες φιγούρες. Σε κάθε εικόνα του βιβλίου ο αναγνώστης καλείται να εντοπίσει τα κρυμμένα αντικείμενα. Η λεπτομερής και πολύχρωμη εικονογράφηση που θυμίζει τις αρχαίες αιγυπτιακές παραστάσεις, δυσκολεύει το παιχνίδι. Η προσεκτική παρατήρηση των εικόνων για τον εντοπισμό των κρυμμένων αντικειμένων παρέχει επιπλέον πληροφορίες στον αναγνώστη για την καθημερινότητα των αρχαίων Αιγυπτίων.

Βρείτε τα βιβλία της σειράς εδώ με έκπτωση 50% :

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)