Uncategorized,  Χριστούγεννα,  Χριστουγεννιάτικα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη ετήσια συνήθεια του Παραμυθόσπιτου. Φέτος παρέα στην αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα θα μας κρατήσουν οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη. Ο Dasher, η Dancer, η Vinxen, ο Prancher, o Comet, o Cupid, o Donner, o Blitzen και ο Rudolf θα σου κρατήσουν παρέα μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε και θα φτιάξουμε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα!

Ας ξεκινήσουμε!

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Πάτησε το κόκκινο κουμπί και άνοιξε το παραθυράκι με τον αριθμό 1.
  • Ποιο τάρανδο βρήκες; Επέστρεψε εδώ βρες τον τάρανδο και την αποστολή σου.
  • Κάνε το ίδιο μέχρι τα Χριστούγεννα.
  • Καλά Χριστούγεννα!

Πέρυσι μετρήσαμε αντίστροφα με το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων. Η αντίστροφη μέτρηση με το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων θα είναι διαθέσιμη και φέτος. Θα την βρείτε εδώ:

Ο Rudolf

Ο Ρούντολφ είναι ο μικρότερος από τους 9 ταράνδους του Άι – Βασίλη. Είναι γνωστός για την λαμπερή κόκκινη μύτη του που οδηγεί τον Άι – Βασίλη στην γη.

Αποστολή 1: Γνωρίζουμε την ιστορία του Rudolf

Δείτε το παραμύθι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=HYUfdMdjR-w ή εδώ:

Ακούστε την αφήγηση του παραμυθιού:

Αποστολή 2: τραγουδάμε το τραγούδι του Ρούντολφ

και στα αγγλικά:

Αποστολή 3: Φτιάχνουμε ένα χάρτη για τον Rudolf

Ο Rudolf οδηγεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στην γη. Στο google earth μπορείς να δεις όλα τα μέρη και τις χώρες που θα περάσει και να φτιάξεις τις δικές σου διαδρομές.

Δείτε εδώ την διαδρομή του Άγιου Βασίλη και που βρίσκεται το έλκηθρο: https://www.noradsanta.org/

Η Vixen

Η Vixen είναι ο μεγαλύτερος θηλυκός τάρανδος του Άι – Βασίλη. Είναι έξυπνη και αποφαστική. Η Vixen είναι αυτή που ενθαρρύνει τους ταράνδους στην κακοκαιρία και κρατάει την ομάδα ενωμένη και δυνατή. Συνήθως πετάει δίπλα στην Dancer.

Αποστολή 1 : Γνωρίζουμε τους τάρανδους του Άι- Βασίλη

Αποστολή 2: Βλέπουμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία

Η Vixen οργανώνει πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για την ομάδα των ταράνδων. Μια από τις αγαπημένες της για τα Χριστούγεννα είναι η παρακολούθηση μιας χριστουγεννιάτικης ταινίας. Εσείς ποια ταινία θα δείτε;

Αποστολή 3: Ο φάκελος για το γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Η Vixen θα σου δείξει τι πρέπει να γράψεις στο φάκελο που θα βάλεις το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη. Είναι η πιο έξυπνη και οργανωτική από όλους, άρα μην ανησυχείς το γράμμα σου θα φτάσει σίγουρα!

Για να στείλουμε ένα γράμμα πρέπει πάνω στο φάκελο να γράψουμε σε ποιόν πηγαίνει, δηλαδή στον παραλήπτη. Στην περίπτωση μας είναι ο Άγιος Βασίλης. Εκτός από τον παραλήπτη, πάνω στο φάκελο γράφουμε τον αποστολέα. Ο αποστολέας είμαστε εμείς που γράφουμε το γράμμα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και τα γραμματόσημα! Τα γραμματόσημα είναι απαραίτητα για να φτάσει το γράμμα μας στον προορισμό του. Είναι ουσιαστικά το κόστος μεταφοράς για την αποστολή του γράμματος μας .

Μας λέει η Vixen
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη…

Ο Prancher

Ο Prancher είναι ο χοροπηδάει διαρκώς, είναι ο νεότερος αρσενικός τάρανδος. Ζωηρός και γεμάτος ενέργεια δεν μπορεί να σταθεί ακίνητος λεπτό! Ας παίξουμε μαζί του:

Αποστολή 1: Το χιονισμένο δέντρο

Μαζί με τον Prancher χοροπηδάμε γύρω από το έλατο κρατώντας κομμάτια βαμβάκι. Προσπαθούμε να τα πετάξουμε σε κάθε κλαδί του δέντρου μέχρι να γεμίσει χιόνι παντού.

Αποστολή 2: Παίζουμε κουτσό

Το αγαπημένο παιχνίδι του Prancher όπως θα φαντάζεστε είναι το κουτσό. Ο μικρός τάρανδος σας προσκαλεί να παίξετε μαζί του.

Αποστολή 3: Αγώνες μετά εμποδίων

Το δεύτερο αγαπημένο παιχνίδι του Prancher μετά το κουτσό είναι οι αγώνες μετ’ εμποδιών. Βάζουμε για εμπόδια δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεκινάμε!

Η Dancer

Η Dancer χρωστάει το όνομα της στην αγαπημένη της δραστηριότητα: τον χορό. Η μικρή μας φίλη είναι γεννημένη χορεύτρια. Χορεύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Αν δείτε έναν τάρανδο να χορεύει σίγουρα είναι αυτή.

Αποστολή 1: Χορεύουμε μαζί με την Dancer σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς

Αποστολή 2: Φτιάχνουμε την δική μας χριστουγεννιάτικη μελωδία

Κουδούνια, τρίγωνα και όλα τα όργανα που μπορούμε να βρούμε θα φτιάξουν την ωραιότερη χριστουγεννιάτικη μελωδία για να χορέψει η Dancer.

Αποστολή 3: Τραγουδάμε και χορεύουμε με τα κάλαντα

Τα κάλαντα είναι βασικό χριστουγεννιάτικο συστατικό. Φυσικά, η Dancer λατρεύει τα κάλαντα.

O Cupid

O Cupid είναι ένας τάρανδος γεμάτος αγάπη και ευαισθησία. Πετάει δίπλα στον Comet και βρίσκεται μπροστά μπροστά.

Αποστολή 1: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες

Μαζί με τον Cupid θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αποστολή 2: Κάνω μια καλή πράξη

Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά σε κάποιο οργανισμό ή να δωρίσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. O Cupid μοιράζει αγάπη και κάνουμε το ίδιο μαζί του.

Αποστολή 3: Στολίζουμε το δέντρο των ευχών

Ο Cupid είναι ο τάρανδος που στολίζει το δέντρο των ευχών. Φέτος θα έχει την βοήθειά μας. Δείτε πως στολίζουμε το δέντρο των ευχών εδώ:

Ο Dasher

Ο Dasher είναι ο πιο τολμηρός από όλους τους ταράνδος. Γρήγορος στο τρέξιμο και δυναμικός τραβάει με αυτοπεποίθηση το έλκθηρο.

Αποστολή 1: Ξενάγηση στο χωριό του Άι- Βασίλη

Τολμηρός και εξωστρεφής ο Dasher ξεναγεί τους επισκέπτες στο χωριό του Άι Βασίλη. Η ξενάγηση ξεκινά: https://virtualtours.rvn-consulting.fi/tour/santa-claus-village

Αποστολή 2: Χιονοπόλεμος

O Dasher λατρεύει τον χιονοπόλεμο. Παίξε χιονόπολεμο με αληθινό ή ψευτικό χιόνι. Μπορείς αν δεν έχει χιονίσει στο μέρος που μένεις να παίξεις χιονοπόλεμο με μπάλες από χαρτί ή βαμβάκι. Καλή διασκέδαση!

Ο Donner

Ο Donner είναι ο μεγαλύτερος και δυνάτοτερος τάρανδος. Το όνομά του σημαίνει “βροντή” και δείχνει την δύναμή του. Πετάει δίπλα στο Blitzen.

Αποστολή 1: Οι καλικάντζαροι

Ο Donner , επειδή είναι ο πιο δυνατός, έχει αναλάβει να διώχνει τους καλικάντζαρους από το χωριό του Άι – Βασίλη. Για να τον βοηθήσεις πρέπει να τους γνωρίσεις και εσύ:

χόρεψε σαν καλικάτζαρος:

Ένα παραμύθι με καλικάτζαρους: https://www.paidika-paramythia.gr/story/37/oi-kalikantzaroi

Αποστολή 2: Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ο Donner λατρεύει τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως λέει ο ίδιος είναι η πηγή της απίστευτης δύναμης του. Δοκίμασε χριστουγεννιάτικα γλυκά και φτιάξε τα δικά σου. Οι συνταγές πολλές και τα μελομακάρονα σε περιμένουν!

Ο Comet

Ο Comet τρέχει σαν κομήτης για αυτό και έχει αυτό το όνομα. Είναι πολύ γρήγορος και μαζί με τον Cupid τραβούν το έλκηθρο μπροστά ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αποστολή 1: Χριστουγεννιάτικοι αγώνες ταχύτητας

Ο Comet οργανώνει τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους αγώνες ταχύτητας. Με σημείο τερματισμού το χριστουγεννιάτικο δέντρο οργάνωσε τους δικούς σου αγώνες. Μπορείς να τρέξεις ο ίδιος ή τα παιχνίδια σου.

Αποστολή 2: Φτιάξε χιόνι

Όπως και ο Dasher έτσι και ο Comet αγαπάει πολύ το χιόνι. Σου στέλνει την συνταγή του για να φτιάξεις χιόνι στο σπίτι:

https://www.youtube.com/watch?v=eruJxp-Q5nA

Ο Blitzen

Ο Blitzen είναι ο πιο γρήγορος από όλους τους τάρανδους. Είναι ο δεύτερος πιο δυνατός και το όνομά του σημαίνει “αστραπή”.

Αποστολή 1: Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Ο Blitzen είναι υπεύθυνος για την μεταφορά της αλληλογραφίας του Άι- Βασίλη στο ταχυδρομείο των ξωτικών. Γράψε το δικό σου γράμμα που θα το μεταφέρει με ταχύτητα και ασφάλεια ο Blitzen.

Οδηγίες για το τέλειο γράμμα:

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη…

Αποστολή 2: Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές

Όπως άκουσες ο Άγιος Βασίλης λατρεύει τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές. Μην ξεχάσεις να βάλεις μια στο φάκελο με το γράμμα σου. Αν έχεις όρεξη φτιάξε και μια για τον Blitzen αλλά και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Αποστολή 3: Βρες το κόκκινο ταχυδρομικό κουτί

Για να φτάσει το γράμμα σου στον Blitzen, που θα το μεταφέρει σαν αστραπή στο ταχυδρομείο των ξωτικών πρέπει πρώτα να βρεις το κόκκινο ταχυδρομικό κουτί για να το ρίξεις. Δες που υπάρχουν τα κόκκινα ταχυδρομικά κουτιά εδώ:

https://hohoho.elta.gr/

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα τελειώνει εδώ.

Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κερατάκια ταράνδου για να τα φοράτε σε κάθε αποστολή!

Ελπίζω η μαγεία των Χριστουγέννων να έφτασε σε εσένα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)