3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Έλληνες συγγραφείς

Αμάλια

Η “Αμάλια” ΄ξεκίνησε για μια βόλτα στην λαϊκή. Στα χέρια της κρατάει ένα λεμόνι πολύ πιθανόν κομμένο από την λεμονιά που είδατε στην αρχή του βιβλίου (το βλέμμα του πουλιού στα κλαδιά το μαρτυρά). Περπατώντας στην λαϊκή εντοπίζει τα πιο ζουμερά αχλάδια. Τι ωραία που θα ήταν να έτρωγε κανένα! Συνεχίζει την βόλτα της στην αγορά και παρατηρεί τους πωλητές φρούτων και λαχανικών. Φωνάζουν δυνατά, διαλαλούν την πραμάτεια τους για να προσελκύσουν τους πελάτες. Τότε γεννιέται μια τρομερή ιδέα: να πουλήσει το λεμόνι της για να πάρει ένα από εκείνα τα λαχταριστά αχλάδια. Ανεβαίνει σε ένα καφάσι και διαλαλεί την πραμάτεια της με το δικό της μελωδικό τρόπο…. και έτσι τελικά αποκτά το πολυπόθητο και νοστιμότατο αχλάδι. Δεν κατάφερε μόνο αυτό η ηρωίδα μας, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα άλλαξε ολόκληρη την υπαίθρια αγορά.

Η “Αμάλια” είναι μια αστεία, ευχάριστη ιστορία βαφτισμένη με το όνομα μια αληθινής ηρωίδας. Το όνομά της το πήρε από την περίφημη Amalia Rodrigues που όταν ήταν μικρή πουλούσε φρούτα στην προκυμαία. Το βιβλίο αυτό δεν είναι απλά μια αστεία ιστορία με φρούτα, είναι ένα παράδειγμα για όσα μπορούν να συμβούν αν πιστέψεις στην ομορφιά της δικής σου εσωτερικής φωνής. Ακόμη κι αν οι φωνές γύρω σου είναι δυνατές πάντα υπάρχει ο τρόπος να εκφράσεις την ομορφιά της δικής σου ιδέας.

Εικονογράφηση

Η εικονογραφήση της Ντανιέλας Σταματιάδη είναι αυτή που μας παρέχει όλα τα στοιχεία για την κατανόηση της ιστορίας. Παρατηρώντας τις εικόνες, ξεκινώντας από το πίσω μέρος του εξωφύλλου ,αντιλαμβάνεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα της Αμάλιας. Άλλωστε η ηρωίδα δεν μιλά καθόλου στον αναγνώστη. Όσο αναφορά την εξέλιξη της ιστορίας μόνο θα τραγουδήσει και θα πει δύο “ευχαριστώ πολύ”. Χαριτωμένες φιγούρες και πρόσωπα, ζωηρά χρώματα και παιχνιδιάρικα γράμματα που αποκαλύπτουν τον τόνο της φωνής του ομιλητή δημιουργούν τις εικόνες της λαϊκής αγοράς. Πολύχρωμα καφάσια, φρούτα και λαχανικά, μοτίβα και ζωάκια δίνουν ζωντάνια στην βόλτα μας.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ντανίελα Σταματιάδη υπογράφουν ένα ακόμη εξαιρετικό έργο για παιδιά. Γεμάτο φως, χρώμα, χιούμορ και με γνώμονα την ευθύγραμμη απλή παιδική λογική.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)