3+ ετών,  Uncategorized,  Ξένοι συγγραφείς

Αδερφάκια

Αδερφάκια
Συγγραφή & Εικονογράφηση: Rocio Bonilla
Εκδόσεις: Ίκαρος

” Αδερφάκια” ένα βιβλίο, δύο διαφορετικές οπτικές της ίδιας ιστορίας και δύο αδέλφια που συμφωνούν μόνο σε ένα πράγμα: δεν πολυσυμπαθούν ο ένας τον άλλο! Τελικά όμως όσο προσπαθούν να μας εξηγήσουν γιατί αντιπαθούν τόσο ο ένας τον άλλο, ανακαλύπτουν ότι ίσως και να αγαπιούνται λίγο. Όπως καταλήγουν και οι δύο ήρωες:

Για να λέμε την αλήθεια… το ότι είμαστε δύο αδερφάκια δεν είναι και τόσο χάλια. Αλλά… ΤΡΙΑ;;;

Τα ” Αδερφάκια” της Rocio Bonilla είναι μια ιστορία γεμάτη χιούμορ για την αδελφική αντιπαλότητα και την αδελφική αγάπη. Στις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά αναγνωρίζουν τις δικές τους κόντρες με τα αδέρφια τους αλλά και όλες τις όμορφες στιγμές που περνάνε μαζί. Εντοπίζουν όλα αυτά που τους εκνευρίζουν στο μικρό ή μεγαλύτερο αδερφάκι τους. Από την άλλη αναγνωρίζουν ότι παρ’ όλα αυτά έχουν δίπλα τους τον καλύτερο σύντροφο στο παιχνίδι και την ζωή.

Αδερφάκια

Η δομή του βιβλίου εξυπηρετεί την παρουσίαση της διπλής προοπτικής της ιστορίας. Έχουμε δύο εξώφυλλα. Από την μια πλευρά η μεγάλη αδερφή μας διηγείται πόσο ενοχλητικά είναι τα μικρά αδέρφια. Γυρίζοντας το βιβλίο από την ανάποδη ο μικρός αδερφός μας εξηγεί πόσο βαρετή και εκνευριστική είναι η μεγάλη του αδερφή. Στο τέλος και των δύο ιστοριών και οι δύο μας μιλάνε για όλα τα καλά που βρίσκουν στον άλλο. Το πιο βασικό σημείο σύγκλισης είναι πως απέναντι σε καθετί νέο και άγνωστο ο ένας έχει τον άλλο.Αδερφάκια
Εικονογράφηση

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εξίσου ευρηματική με το κείμενο και την σύνθεση του βιβλίου. Για τον μικρό αδερφό η μεγάλη αδερφή εικονίζεται ως ρινόκερος ενώ για την μεγάλη αδερφή ο μικρός είναι μια μαϊμού. Στο τέλος της αφήγησης κάθε φορά, όπου εκφράζεται η αποδοχή, το αδερφάκι παίρνει την κανονική του μορφή. Σε κάθε εικόνα συναντάμε εξαιρετικές λεπτομέρειες και έντονα εκφραστικές φιγούρες που γίνονται σαφώς αντιληπτές από τα παιδιά. Αυτό που με λιτότητα εκφράζεται στο κείμενο, αποτυπώνεται πλούσια και γίνεται αντιληπτό μέσα από την εικόνα που το πλαισιώνει.

Αδερφάκια

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)