4 + ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  Χριστούγεννα,  Χριστουγεννιάτικα

Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, περαστικά!

Το Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, περαστικά! είναι ένα απίθανο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στις σελίδες του συναντάτε τον άρρωστο Άι -Βασίλη, ξωτικά, ταράνδους και δύο αδέλφια τη Νεφέλη και τον Ορέστη. Επιπλέον θα βρείτε γράμματα από ξωτικό σε πολύχρωμους φακέλους, υπέροχες εικόνες και μια εκπληκτική τρισδιάστατη παράσταση.

Ο Άγιος Βασίλης κρυολόγησε βαριά. Ο Χάρβεϊ το ξωτικό αναλαμβάνει την φροντίδα του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα. Έτσι αναζητά βοήθεια από ένα κορίτσι που αγαπά πολύ τα Χριστούγεννα, την Νεφέλη. Η Νεφέλη μαζί με τον μικρό της αδερφό τον Ορέστη, θα ασχολήθουν με όλες τις χριστουγεννιάτικες συνήθειες που αγαπά ο Άγιος Βασίλης. Η Νεφέλη θα του στέλνει γράμματα περιγράφοντάς του πόσο όμορφα πέρασαν και ο Άι – Βασίλης κάθε μέρα νιώθει και λίγο καλύτερα. Ο Χάρβεϊ όμως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια. Η Νεφέλη θα βοηθήσει τον Χάρβεϊ να λύσει και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξωτικά μέχρι να γίνει καλά ο Άγιος Βασίλης. Όπως διαπιστώνει το μικρό ξωτικό η Νεφέλη είναι φοβερή στο να βρίσκει λύσεις! Με την πολύτιμη βοήθεια της ο Αι- Βασίλης και τα ξωτικά καταφέρνουν να σώσουν τα Χριστούγεννα.

Η ιδέα της αλληλογραφίας μεταξύ της Νεφέλης και του ξωτικού είναι αυτή που κάνει το Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη, περαστικά! να ξεχωρίσει. Κάθε παιδί ονειρεύεται την επικοινωνία με τον μαγικό χωριό του Άγιου Βασίλη. Φυσικά, κάθε παιδί θα ήθελε να είναι ο βοηθός που θα σώσει τα Χριστούγεννα. Εκτός από γράμματα το ξωτικό στέλνει στην Νεφέλη και διάφορα στοιχεία- έκπληξη που την κατευθύνουν στο να ασχοληθεί με χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Κάθε γράμμα του ξωτικού μπορεί να αποτελέσει και μια διαφορετική δραστηριότητα για τον μικρό αναγνώστη.

Τα γράμματα του Χάρβεϊ θα τα βρείτε διπλωμένα μέσα σε πράσινους φακέλους κολλημένους στις σελίδες του βιβλίου. Τα γράμματα είναι κομμάτι τόσο της εικονογράφησης όσο και του κειμένου. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εξαιρετική. Χαρούμενη, γεμάτη με τα χρώματα των Χριστουγέννων σε ταξιδεύει σε παραμυθένια χριστουγεννιάτικα τοπία.

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock